Panteobligation

16 Maj 1893

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


1.

Stempel 55 Øre.

15/12 1903 nr. 21 afl. Aft. til Rasmus Jensen og Hustru Ane Margrethe f. Christoffersen.

Vi underskrevne Sypiger Ane Rasmussen, Marie Rasmussen og Hanne Kirstine Rasmussen, Alle af Stangerup, der i Forening eje Ejendommen Matr. Nr. 8 dersteds, forpligte os herved en for alle og alle for en, til, saalænge vore Forældre Arbejdsmand Ar Rasmus Jensen og Hustru Ane Margrethe Christoffersen - begge eller en af dem lever, at yde dem Husly paa den ovennævnte Ejendom samt pleje og passe dem og ved deres Død bekoste deres hæderlige Begravelse efter Egnens Skik og Brug. Hvis vore Forældre maatte ønske det, overlader dem til udelukkende Brug for deres Levetid den søndre Stue i Huset med Loftsrum over, fornødent og bekvemt Husrum til deres Brændsel samt Adgang, fælles med Husets Ejer, til Køkken og Brønd. Lejligheden skal vi stedse vedligeholde i forsvarlig Stand saavel udvendig som indvendig og skulde den forgaa ved ulykkelig Hændelse, skal vi genopføre den og imidlertid huse dem anstændigt. ~ Dersom vore Forældre ere misfornøjede med den Pleje og Pasning, som de faa hos os, ere de berettigede til i Stedet herfor at forlange en Sum af 30 Kr. aarlig, der erlægges med Halvdelen 15 Kr. forud hver Juni og Decbr. Termin paa deres Bopæl, hvor de end tage Ophold, og saalænge en af dem lever. Derimod kunne de ikke for=

Tingdagen den 16 Maj 1893.

dre Pleje og Pasning in natura, naar de flytte.
- For det stemplede Papirs Skyld beregnes
- Boligen til en aarlig Værdi af ............. 20 Kr.
- Pleje og Pasning ................................. 30 -
- __________
- 50 Kr.
- 5 Gange taget ....................................................................... 250 Kr.
- Begravelserne ansættes til ................................................................... 100 -
- ____________
- 350 Kr.
Til Sikkerhed for skadesløs Opfyldelse af vore fornævnte til 350 Kr. kapitaliserede Forpligtelser give vi herved 1ste Prioritet og Panteret fra Ejer til Ejer i den os ifølge Skøde, tinglæst d. 29. Janr. 1889, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 8 af Stangerup By, Maglebrænde Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1½ Alb. uden Gammelskat, Bygningernes mur= og nagelfaste Appertinentier, herunder Kakkelovne, Komfur og indmurede Kedler, Bygningernes Assurancesum, Leje og al anden Interesse, Alt med 1ste Prioritet. Det bemærkes, at en tidligere Ejer - Maglebrænde Kommune - har manglet tinglæst Adkomst paa den pantsatte Ejendom.
I Søgsmaals Tilfælde ere vi underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Forordn. af 25 Janr. 1828.
Jeg underskrevne Rasmus Jensen erkender herved, at jeg som Vederlag for de mig og Hustru ved foranstaaende Dokument tilsikrede Ydelser har solgt og overdraget til mine ovennævnte Døtre i Sameje alt mit Ind= og Udbo, dog forbeholder jeg og Hustru os Ret til heraf at udtage til Brug for os i vor Levetid de Genstande, som vi behøve, men det saaledes Udtagne, som vi ikke have Dispositionsret over, falder ved vor Død tilbage til Stedets Ejer. Tillige med Gangklæder som Vederlag for Begravelserne.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse med bemærkning, at Værdien af Rasmus Jensens Ind= og Udbo ikke udgør 350 Kroner.

Skrevet i Stubbekjøbing den 10 Maj 1893.
R. Jensen Hanne Kirstine Rasmussen. Ane Rasmussen
Marie Rasmussen.

Til Vitterlighed :
P. Kr. Ambus. H. Munk.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 16 Maj 1893.

P. M. Anker. (L. S.).