Panteobligation

20 Februar 1894

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


13.

Stempel 1 Kr. 65 Øre

Udslettet 13/2 1900 No 6.

Panteobligation.

Underskrevne Husejer Søren Simonsen i Maglebrænde tilstaar herved at være bleven skyldig til mine Medkautionister for forhenværede Mejeriejer af Særslev C. Ibsen Christensen, DHr. Gaardejer Jens Tvedemand af Maglebrænde, Gaardejer Peder Hansen sammesteds, Parcellist Anders Rasmussen i Horreby og Parcellist Ole Pedersen af Horbelev et Beløb af 1012 Kroner 50 Øre derved at de har indfriet Kautionen til Landmandsbankens Afdeling i Nykjøbing paa Falster.
Nævnte Beløb, der forrentes med 5, er Fem, Procent pro anno, hvilken Rente erlægges med en Halvdel i hver 11 Juni og 11 Decbr Termion, til Kreditorernes Befuldmægtigede Sagfører Hansen paa hans Kontor i Stubbekjøbing, betales skadesløst paa Anfordring, Beløbet forrentes fra 28 ds.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital Renter og alle i Tilfælde af Retsforfølgning paagaaende Omkostninger, herunder Sagførersalær og Befordringsudgifter for Møder under Skiftesamlinger, Auktioner m. v., giver jeg herved mine Kreditorer oprykkende Prioritet og Panteret næstefter 1000 Kroner til Landbostandens Sparekasse i Nykjøbing paa Falster til aarlig Rente 4½% i den mig tilhørende i Maglebrænde By og Sogn beliggende Ejendom Matr. No 8f af Hartkorn 0 Skp 1 Fdk 0¼ Alb, Glskat ¨ Kr. 626 Øre med

Tingdagen den 20 Febr. 1894.

paa staaende Bygninger og deri værende mur-, søm- og nagelfaste Appertinentier, herunder Kakkelovne og Komfurindretning, Besætning, Inventarium, Avl og Afgrøde og al øvrig af Pantet gaaende Leje og anden Interesse saa og i Pantets Brandforsikringssummer og Ejendommens Konge- og Kirketiende.
Jeg vedtager, at der i de i Lov 29 Marts 1873 § 15 nævnte Tilfælde uden Lovmaal og Dom skal kunne gøres Exekution i Pantet.
Det bemærkes, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende saavel som i Henseende til Tienderne Retsanmærkning frafaldes.

Skrevet i Stubbekjøbing, den 13 Febr. 1894
S. Simonsen

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed.
L. P. Hansen Ludvig Hansen
Retsanmærkning frafaldes
For Vedkommende
Ludvig Hansen

Læst inden Stb Herreds Ret d. 20 Febr. 1894

P. M. Anker. (LS)