Panteobligation

26 Juni 1894

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


39.

Stempel 1 Kr.

Udslettet 22 Januar 1907 nr, 10.

Panteobligation

Jeg underskrevne Slagter Ole Peter Olsen af Maglebrænde erkender herved, at jeg ved modtaget kontant Laan er bleven skyldig til Spare- og Laanekassen for Falsters Landbostand den Sum 600 Kr. siger Sex Hundrede Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11te Juni eller 11te Decbr. Termin.

Tingdagen den 26 Juni 1894.

og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med 4½ p Ct pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Sparekassens Kontor uden speciel Anfordring.
Saafremt ..... v. Fol 5 ..... giver jeg herved 1ste Prioritets Panteret i den mig ifølge Skøde af Dags Dato, der tinglæses samtidig hervmed, tilhørende Ejendom Matr. No 10c af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartk. 1¾ Alb., Glskat 22 Øre tilligemed Ejendommens Konge- og Kirketiende saa og i Ejendommens Bygninger, mur- og nagelfaste Appertinentier, deriblandt Kakkelovne, Komfurer og indmurede Kedler, Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd i Hus eller paa Mark samt Gødning, Bygningernes m. V.s Assurancesum, Leje og al anden Interesse.

Til Bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods i hvilken Henseende fremhæves, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr. 83,62, for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, ligesom der oaa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr. 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Penge, at der paa Maglebrænde Sogns Konge= og Kirketiende hviler Kapital og Refusioner, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken, og at Ejeren af Matr. No 10b er forbeholdt fri Adgang over en Sluse, der er lagt fra Landevejen til den pantsatte Ejendom. Som Kurator underskriver Brænderibestyrer H J Olsen af Stubbekjøbing.

Skrevet i Stubbekjøbing den 20de Juni 1894.
Ole Peter Olsen

Som Kurator :
H J Olsen

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed :
J V. Jensen H Munk.

Læst inden Stb Herreds Ret den 26de Juni 1894. Kuratorbeskikkelse forevist.

P. M Anker (LS)