Panteobligation

23 Juni 1896

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


45.

Stempel 15 Øre.

Udslettet 1/7 1902 nr. 51.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Musikus Niels Christian Nielsen i Maglebrænde erkender herved at være Musikus Johan Peter Panton sammesteds den Sum 100 Kr skyldig. Thi forpligter jeg mig og mine Arvinger, disse En for Alle og Alle for En, til skadesløst at tilbagebetale fornævnte Et Hundrede Kroner uden Opsigelse i 11 Juni Termin 1897 og til fra 11 Juni d. A. til Betaling sker at forrente samme med 4 p. Ct. p. A., der erlægges med Halvdelen i 11 December Termin d. A. og Halvdelen samtidigt med Kapitalen.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl heri Riget af Kapital, Renter, Rentes Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med oprykkende Prioritet næstefter 1110 Kr, skyldige til Stubbekjøbing Sparekasse til Rest paa oprindeligt Laan 1200 Kr - om-

Tingdagen den 23 Juni 1896.

Afskrivningerne findes intet tinglæst - til højere Rente end 4% p. a. paa 1ste Prioritet, den mig ifølge Skøde, tinglæst 12 Januar 1892, tilhørende Ejendom af Maglebrænde By og Sogn, skyldsat under Matr. Nr. 21b, 22a og 23b for Hartkorn ialt ¾ Alb, Gammelskat tilsammen 12 Øre, med Bygninger, disses mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, Bygningernes Assurancesum samt al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse. Det bemærkes, at en tidligere Ejer har manglet tinglæst Adkomst paa Matr. Nr. 22a, at der paa de forhen samlede Ejendomme Matr. Nr. 21, 22 og 23 hviler paa hvert Matr. Nr. aarlig Afgift 4 Kr til Gaardmændene, hvilken Afgift det dog paahviler de fra disse Ejendomme solgte Jordlodder at udrede, og at Husene under Stangerup Gods, hvortil Ejendommen har hørt, ikke maa afhændes til Ubekendte og ikke uden Samtykke af Stangerup Godsadministration, samt at der paahviler Ejendommen Præstetiende.
Saafremt jeg ikke erlægger Renten fuldtud til Forfaldstid, eller jeg afhænder Pantet eller nogen Del deraf, være sig ved Skøde, Købekontrakt eller andet Dokument, eller jeg undlader at holde Bygningerne vel vedlige og brandforsikrede til fuld Værdi, eller jeg paadrager Pantet nogen Restance af Skatter, Afgifter eller andre Byrder, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapital og Renter straks forfaldne til betaling.
I Søgsmaalstilfælde ere jeg og Arvinger underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Frd af 25 Januar 1828 og pligtige til hvor vi end bo eller opholde os, at møde for den Forligskommission og Ret hvorunder Pantet hører, efter Varsel som til indenherreds Mand, forkyndt paa den pantsatte Ejendom, hvorhos jeg vedtager, at der uden foregaaende Lovmaal (Forlig eller Dom) skal kunne gøres Udlæg i Pantet i de i Lov 29 Marrts 1873 § 15 ommeldte Tilfælde.

Til Bekræftelse under min Haand og i 2 Vidners Overværelse
p. t. Stubbekjøbing den 20 Juni 1896
N. Chr. Nielsen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering.
L Ravnsgaard. Joh Rasmussen

Læst inden Stb Herreds Ret den 23 Juni 1896

P. M. Anker. (LS)