Panteobligation

22 December 1896

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


39.

Stempel Kr 1,65.

Udslettet 24 Januar 1905 nr. 16.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Musiker Johan Peter Panton af Maglebrænde erkender herved, at jeg er bleven skyldig til Spare- og Laanekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Sum 1000 Kr, siger Et Tusinde Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 December Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med Fem pro Cent pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Sparekassens Kontor uden speciel Anfordring forud for det kommende Halvaar.
Saafremt ..... v. Fol 80 ..... giver jeg herved 1ste Prioritets Panteret i den mig ifølge Skøde, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom af Maglebrænde By og Sogn, skyldsat under
Matr. Nr. 20d for Hartkorn 0½ Alb, Glskat 6 Øre
- ¨ ¨ 20e for - ¨ 0¼- -, - do 2 -
saa og i Ejendommens Bygninger, mur- og nagelfaste Appertinentier, deriblandt Kakkelovne, Komfurer og indmurede Kedler, Bygningernes m. V.s Assurancesum, Leje og al anden Interesse.
Til bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at der paa det samlede Matr. Nr. 20 hviler Afgift til Gaardmændene 4 Kr aarlig, som dog tilsvares af Matr. Nr. 20b, og at den pantsatte Ejendom ikke maa afhændes til Fremmede eller Ubekendte og ejheller uden Samtykke af Stangerup Godsadministration.
I Afdrag paa Kapitalen betaler jeg aarlig 20 Kr med Halvdelen 10 Kr hver Juni og December Termin, første Gang i Juni Termin 1897. Udebliver et Afdrag nogensinde over Forfaldstid, er hele Gælden eller hvad deraf staar til Rest straks forfalden til skadesløs Betaling, om Kreditor fordrer det.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing den 15 Decbr 1896
J. P. Panton

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
J. C. Kronmann H. Munk.

Læst inden Stb Herreds Ret den 22 Decbr 1896

P. M. Anker (LS)