Panteobligation

22 December 1896

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


40.

Stempel 30 Øre.

Udslettet 9/1 1900 No 59

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husejer og Musikus Johan Peter Panton i Maglebrænde erkender herved at være Gaardejer Jens Pedersen sammesteds den Sum 200 Kr skyldig. Thi forpligter jeg mig og mine Arvinger disse En for Alle og Alle for En, til skadesløst at tilbagebetale fornævnte To Hundrede Kroner efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 December Termin og til fra 11 December d. A. til Betaling sker at forrente samme med 4 p. Ct. p. A., der erlægges med Halvdelen i hver 11 Juni og hver 11 December Termin.


Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl heri Riget af Kapital, Renter, Rentes Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med oprykkende Prioritet næstefter 1000 Kr - til højere Rente end 4% p. a. - skyldige til Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn paa 1ste Prioritet den mig ifølge Skøde, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom i Maglebrænde By og Sogn, skyldsat under
Matr. Nr. 20d af Hartkorn ½ Album, Gammelskat 6 Øre
- ¨ ¨ 20e ¨ - ¨ ¼- -, - do 2 -
med Bygninger, disses mur- og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum saavelsom al af Ejendommen m. v. gaaende Leje og al anden Interesse.
Saafremt ..... v. Fol 110 ..... ommeldte Tilfælde.
Det bemærkes, at Husene i Maglebrænde ikke maa afhændes til Ubekendte eller Fremmede uden Samtykke af Administrationen for Stangerup Gods, at der af forhen samlede Matr. Nr. 20 med Hartkorn 1 Skp 0 Fdk 1 Alb svares en aarlig Afgift af 4 Kr til Gaardmændene, og at der paahviler Matr. Nr. 20d Præstetiende.

Til bekræftelse under min Haand i 2 Vidners Overværelse.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 15 December 1896.
J P Panton

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
N. Olsen Joh Rasmussen

Læst inden Stb Herreds Ret den 22 December 1896

P. M. Anker (LS)