Panteobligation

22 Juni 1897

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


56.

Stempel Kr 1,65

Udslettet 19/9 1911 N. 10

Panteobligation.

Jeg underskrevne Snedker Jørgen Peter Larsen af Maglebrænde erkender herved, at jeg ved modtaget kontant Laan er bleven skyldig til Spare- og Laanekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Sum 1010 Kr siger Et Tusinde og Ti Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 Decbr Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med Fem p Ct pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Sparekassens Kontor uden speciel Anfordring forud for det kommende Halvaar.
Saafremt ..... v. Fol 7 ..... giver jeg herved 1ste Prioritets Panteret i den mig ifølge Skøde, tinglæst den 12 Januar 1892, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 15d af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1¼ Alb, Gammelskat 20 Øre med Konge- og Kirketiende saa og i Ejendommens Bygninger, mur- og nagelfaste Appertinentier, deriblandt m. V.s Assurancesum Leje og al anden Interesse.
Til Bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr 83,62 med solidarisk Ansvar for udstykkede Parceller, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden en Del Naturalier, der ikke ere anslaaede til Penge, og at Sognets Konge- og Kirketiende ere behæftede.
I Afdrag paa Kapitalen betaler jeg aarlig 20 Kr med Halvdelen 10 Kr hver Juni og December Termin første Gang i December Termin d. A. Udebliver et Afdrag nogensinde over Forfaldstid, er hele Gælden eller hvad deraf staar til Rest, med Renter forfalden til skadesløs Betaling, om Kreditor fordrer det.
Skrevet i


Stubbekjøbing den 15 Juni 1897
J P Larsen

Til Vitterlighed
H. P. Christoffersen af Horbelev. M Munk

Læst inden Stb Herreds Ret den 22 Juni 1897.

P. M. Anker (LS)