Panteobligation

1 Februar 1898

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


14.

Stempel 50 Øre

Udslettet 30 Januar 1906 nr. 21.
Panteobligation.

Jeg underskrevne Stenhugger Hans Peter Jensen af Maglebrænde erkender herved, at jeg er bleven skyldig til Spare- og Laanekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Sum 280 Kr siger To Hundrede Firsindstyve Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 December Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med Fem p Ct pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Sparekassens Kontor, forud for det kommende Halvaar.
Saafremt ..... v Fol 368 ..... giver jeg herved Prioritet og Panteret med Oprykningsret næstefter forudprioriterede 720 Kr til 5% Rente p. A. til samme Kreditor i den mig ifølge Skøde, tinglæst den 10 Januar 1893 tilhørende Ejendom Matr Nr 33 af Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn 2¾ Alb uden Glskat, den dog ifølge Pantebøgerne er behæftet med 800 Kr saa og i Ejendommens Bygninger, mur- og nagelfaste Appertinentier, deriblandt Kakkelovne, Komfurer og indmurede Kedler, Bygningernes m. V.s Assurancesum, Leje og al anden Interesse.

Til Bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner.

Skrevet i Stubbekjøbing den 29 December 1897
Hans Peter Jensen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
H. Munk, V. Christensen

Læst inden Stb Herreds Ret den 1 Februar 1898

P. M. Anker
(LS)