Panteobligation

21 Juni 1898

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


44.

Stempel 10 Kr

14/9 1909 N: 6 læst Transport til Maren Stine Hansen Keis.

Udslettet 13/2 1917 N. 11.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Parcellist Rasmus Rasmussen Davidsen af Maglebrænde erkender herved, at jeg ved modtaget kontant Laan er bleven skyldig til Gaardejer Hemming Hansen Keis af Bogø den Sum 6000 Kr, siger Sex Tusinde Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 Decbr Termin jfr dog nedenfor og saalænge den hos mig indestaa at forrente samme med Fire p Ct pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Kreditors Bopæl uden speciel Anfordring.
Saafremt ..... v. Fol 7. ..... giver jeg herved Prioritet og Panteret næstefter Aftægt til min Moder Rasmus Davidsens Enke - at min Fader er død ses ikke af Pantebøgerne - af Værdi 2200 Kr i den mig ifølge Skøde tinglæst den 24 August 1886, tilhørende Ejendom af Maglebrænde By og Sogn, skyldsat under
Matr. No. - 9g for Hartkorn 0 Td 1 Skp 0 Fdk 1¼ Alb, Glskat Kr. 2,27
- - 19a for - Do 0 - 2 - 0 - 2¾ -, Do - - 6,08
- - 37a for - Do 0 - 2 - 0 - 1¾ -, Do - under 19a og
- - 37c for - Do 0 - 2 - 0 - 1¾ -, Do - under 14a
tilligemed denne Ejendoms Konge- og Kirketiende, med Undtagelse af Kirketienden af en Del af M. Nr. 19a saa og i Ejendommens ..... Interesse.
Til Bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at min Adkomst paa Konge- og Kirketienden er mangelfuld, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr 83,62, for hvilket Beløb Parceller ere solidarsik ansvarlig, ligesom der paa hele Godset hviler aarlig Refusioner, om hvis Størrelse Retsanmærkning frafalder. Ligeledes frafaldes Retsanmærkning om Hæftelser paa Tienderne og om en Gæld til Østifternes Kreditforening, der er indfriet, men ej udslettet. Kapitalen kan af Kreditor ej fordres udbetalt før i December Termin 1907 med et halvt Aars forudgaaet Varsel, dog forbeholdes hans Ret efter Obligationens 3die Afsnit.
Skrevet

Tingdagen den 21 Juni 1898.

i Stubbekjøbing den 15 December 1897
Rasm. Rasmussen Davidsen

Til Vitterlighed ogsaa omrigtig Datering
J. C. Kronmann H. Munk

Idet jeg underskrevne Rasmus Rasmussen Davidsen herved ratihaberes foranstaaende Pantsætning, giver jeg derhos til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital med Renter og Omkostninger Prioritet og Panteret næstefter aarlig Arvefæsteafgift 4 Td 5 Skp 0¾ Fdk Byg til Præsteembedet i den mig ifølge Skøde, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr Nr 3d af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1 Td 1 Skp 0½ Alb, Glskat Kr 18,50 med tilkommende Bygninger, Besætning, Inventarium, Afgrøde, Assurance og al anden Interesse. Jeg vedtager, at foranstaaende Obligations Indhold i Et og Alt skal gælde ogsaa for denne Pantsætning. Det bemærkes, at en tidligere Ejer (Præsteembedet) har manglet tinglæst Adkomst, og at der er tinglæst Servitut om Spildevandet fra Maglebrænde Andelsmejeri.

Skrevet i Stubbekjøbing den 11 Juni 1898
Rasmus Rasmussen Davidsen

Til Vitterlighed ogsaa omrigtig Datering
H Rasmussen H Munk

Læst inden Stb Herreds Ret den 21 Juni 1898.

P. M. Anker (LS)