Panteobligation

28 Juni 1898

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


36.

Stempel Kr 1,30

Udslettet 10 Marts 1908 nr. 9.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Slagter Hans Peter Georg Valdemar Rasmussen af Maglebrænde erkender herved, at jeg ved Købet af den nedenfor pantsatte Ejendom er bleven skyldig til Købmand Mogens Munk Friis af Ærrebogaard den Sum 800 Kr siger Otte Hundrede Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 Decbr Termin jfr dog nedenfor og saalænge den hos mig inderstaar at forrente samme med 4½ p Ct pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Kreditors Bopæl for det forløbne Halvaar.
Saafremt ..... v. Fol 368. ..... giver jeg herved Prioritet og Panteret næstefter 1000 Kr til Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn til 5% Rente p. a. og nedennævnte Afgift til Sognepræsten i den mig ifølge Skøde, der tinglæses samtidig hermed, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 4p af af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 2½ Alb, Glskat 45 Øre saa og i Ejendommens Bygninger, mur- og nagelfaste Appertinentier, deriblandt Kakkelovne, Komfurer og indmurede Kedler, Bygningernes m. v.s Assurancesum, og al anden Interesse.
Til Bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at der paa det oprindelige Matr Nr 4c med Hartkorn 2 Skp 1 Fdk 2¾ Alb, hvoraf M. Nr. 4p er en Parcel, hviler aarlig Afgift til Sognepræsten 6 Skp Byg, og at Matr Nr 4r og 4s have Brøndret og Vejret paa den pantsatte Ejendom.
I Afdrag paa Kapitalen Betaler jeg aarlig 40 Kr med Halvdelen 20 Kr hver Juni og Decbr Termin første Gang i Decbr Termin d. A. Kapitalen kan af Kreditor ej opsiges til Udbetaling før i Juni Termin 1908 (Nitten Hundrede og Otte) med et halvt Aars forudgaaet Varsel, dog forbeholdes hans Ret efter Obligationens 3die Afsnit og ligeledes er Kapitalen eller hvad deraf staar til Rest strax forfalden til skadesløs Betaling, dersom

Tingdagen den 28 Juni 1898.

at Afdrag nogensinde udebliver over Forfaldstid.

Skrevet i Stubbekjøbing den 15 Juni 1898
H. P. G V Rasmussen

Som beskikket Kurator
C. Rasmussen.

Til Vitterlighed
H P Jensen H Munk

Læst inden Stb Herreds Ret den 28 Juni 1898.

P. M. Anker (LS)