Panteobligation

28 Juni 1898

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


34.

Stempel Kr 1,15

16/10 1900 N: 17 Læst Modration

Udslettet 12/12 1911 N. 17.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husejer Rasmus Pedersen af Maglebrænde erkender herved, at jeg er bleven skyldig til Spare- og Laanekassen for Falsters Landbostand den Sum 700 Kr siger Syv Hundrede Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i den 11 Juni eller 11 Decbr Termin og saalænge den hos mig inderstaar at forrente samme med

Tingdagen den 28 Juni 1898

4½ p Ct pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Sparekassens Kontor for det forløbne Halvaar, første Gang i Decbr Termin d. A.
Saafremt ..... v. Fol 7. ..... giver jeg herved Prioritet og Panteret med Oprykningsret næstefter Gæld til Østifternes Kreditforenings 4de Serie oprindelig stor 600 Kr med solidariske og andre statutmæssige Forpligtelser i Forhold til denne Sum, nu nedbragt, uden at dette dog kan ses af Pantebøgerne til Kr 463,46 og nedennævnte Afgift i den mig ifølge Skøde, tinglæst den 8 Novbr 1865, tilhørende Ejendom Matr Nr 4c af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk 2½ Alb, Glskat Kr 1,06 saa og i Ejendommens Bygninger ..... Interesse.
Til Bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at den aarlige Ydelse til Kreditforeningen er mere end 4%, at den foran ommeldte Afgift (til Sognepræsten) udgør 1 Skp 0 Fdk 1 37/119 Alb Byg aarlig, og at der er tinglæst Deklaration om fælles Brandgavle mellem Matr. Nr 4c og Naboejendommen M. Nr 4g og 4q.
I Afdrag paa Kapitalen betaler jeg aarlig 20 Kr med Halvdelen 10 Kr hver Juni og Decbr Termin første Gang i Decbr Termin d. A. Udebliver et Afdrag nogensinde over Forfaldstid er hele Gælden, eller hvad deraf staar til Rest, strax forfalden til Betaling, om Kreditor fordrer det.
Til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital med Renter og Omkostninger indestaar medunderskrevne Gaardejer Jørgen Christiansen af Egense som Kautionist og Selvskyldner. Dersom Kautionisten nogensinde forandrer Bopæl, dersom Kautionisten sælger sin Ejendom ekker dele deraf ved Købekontrakt, Skøde eller andet Dokument, dersom Kautionistens Bo kommer under Skiftebehandling, da er i ethvert enkelt af disse Tilfælde Kapital m. v. strax forfalden til skadesløs Betaling, om Kreditor fordrer det.
Der forbeholdes Kautionisten beneficium cedendarum actionum.
Forinden Underskriften bemærkes, at jeg idag har betalt Afdrag paa Gælden 10 Kr og Restgælden udgør saaledes 690 Kr.

Skrevet i Stubbekjøbing den 21 Juni 1898
R. Pedersen

Som Kautionist og Selvskyldner
J: Christiansen.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datetering
J. C. Kronmann H Munk

Læst inden Stb Herreds Ret den 28 Juni 1898.

P. M. Anker (LS)