Panteobligation

25 Oktober 1898

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


12.

Stempel Kr 1,45

Udslettet 24/6 1913 N. 67.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husejer Rasmus Peter Jørgensen af Fjendstrup erkender herved, at jeg er bleven skyldig til Spare- og Laanekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Sum 880 Kr, siger Otte Hundrede Firsindstyve Kroner.
Denne Kapital forpligter jeg mig til skadesløst at tilbagebetale efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 Decbr Termin og saalænge den hos mig indestaar at forrente samme med Fem p Ct pro anno, der erlægges med Halvdelen i hver ordinær Termin inden den 18de i Terminsmaanederne paa Sparekassens Kontor for det kommende Halvaar, første Gang i Decbr Termin d. A.
Saafremt ..... v Fol 7. ..... giver jeg herved Prioritet og Panteret næstefter aarlig Afgift - i Forening med Matr Nr 2g i Fjendstrup - 1 Skp 1¾ Fdk Byg i den mig ifølge Skøde, tinglæst den 26 April 1892, tilhørende Ejendom Matr Nr 2c af Fjendstrup By, Maglebrænde Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1 Skp 0 Fdk 2 Alb, Glskat Kr 1,74 tilligemed denne Ejendoms Konge- og Kirketiende saa og i Ejendommens ..... Iteresse
Til Bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner med Tilføjende, at en tidligere Ejers Adkomst paa Kirketienden er mangelfuld, at der paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hviler Kapital 1100 Kr, der dog skal være betalt og Stolestaderet for Husmændene af Fjendstrup i Maglebrænde Kirke, samt at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler Kapital 1300 Kr og aarlig Refusion stor 10 Td Rug, 11 Td Byg og 3 Td Havre.
Til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital med Renter og Omkostninger indestaa vi underskrevne Parcellist Lars Jørgen Petersen af Fjendstrup og Snedker Lars Jørgensen af Skovby som Kautionister og Selvskyldnere en for begge og begge for en. Dersom nogen

Tingdagen den 25 Oktober 1898.

af Kautionisterne sælger sin Ejendom eller Dele deraf ved Købekontrakt, Skøde eller andet Dokument, dersom nogen af Kautionisterne forandrer Bopæl, eller dersom nogen af Kautionisternes Boer maatte komme under Skiftebehandling, da er i ethvert enkelt af disse Tilfælde Kapitalen strax frfalden til skadesløs Betaling, om Kreditor fordrer det.
I Afdrag paa Kapitalen betales aarlig 20 Kr med Halvdelen 10 Kr hver Juni og December Termin, første Gang i December Termin d. A. Udebliver et Afdrag nogensinde over Forfaldstid, er hele Gælden, eller hvad deraf staar til Rest, strax forfalden til Betaling, om Kredoitor fordrer det.
Der forbeholder Kautionisterne beneficium cedendarum actionium.
Afgiften af Matr. Nr. 2c udgør ifølge Beregning af Landinspektør Blangstrup 1¾ Fdk Byg aarlig.

Skrevet i Stubbekjøbing den 11 Oktober 1898, Kl 8 Eftmd
Rasus Peter Jørgensen

Som Kautionister og Selvskyldnere
L. Jørgensen L. J. Petersen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
E Munk H Munk

Læst inden Stb Herreds Ret den 25 Oktober 1898

H. Munk, kst
(LS)