Panteobligation

24 Oktober 1899

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


9.

Stempel 2 Kr.

Udslettet 9 Febr. 1904 nr. 17.
Panteobligation

Undertegnede Husejer Rasmus P. Henriksen Stæhr, Maglebrænde tilstaar herved at være skyldig til Particulier L. C. Christiansen, Bogø den Sum 1.200 Kr. skriver et Tusinde to Hundrede Kroner, hvilken Kapital jeg herved forpligter mig og mine Arvinger, disse in solidum, til skadesløst at betale Kreditor eller hvem Anden, der med lovlig Adkomst heraf er i Besiddelse, i den 11 Juni eller 11 Decbr. Termin, hvortil Kapitalen med et halvt Aars Varsel fra en af Siderne opsiges til Udbetaling samt til at forrente med 4 er fire Procent p. a. fra Dags Dato at regne, hvilke Renter erlægges med en Halvdel til hver af de dornævnte Terminer, første Gang i 11 Decbr. Termin d. A. for den da forløbne Tid.
Alle Betalinger ..... v. fol 208 ..... Kreditor oprykkende Prioritet og Panteret næstefter Skadesløsbrev stort 2.000 Kr til Maglebrænde Sogns forbrugsforening i den mig ifølge tinglæst Adkomst tilhørende Ejendom Matr. No 17b i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartk. 2 Alb., Glskat 29 Øre samt Andel i Sognets Konge- og Kirketiende.
Under Pantsætningen ..... Assurancesummen.
Skulde jeg forringe Pantet, paadrage det Restance af Skatter, Afgifter, Tiender eller Renter af de foranstaaende Prioriteter eller ikke til forfaldstid betale Kreditor Rente eller Afdrag eller jeg helt ..... skal kunne foregaa.
Saalænge Kreditor overholder denne Obligations Bestemmelser afdrages Kapitalen med 50 Kr. er femti Kroner i hver 1 Juni og 11 Decbr. Termin, første Gang i 11 Juni Termin 1900 og kan Restkapitalen saaledes kun i Tilfælde af Misligholdelse af Obligationens Bestemmeler kræves betalt tidligere.
Det bemærkes, at de paa Kongetienden hæfter kgl. Kapital 1300 Kr. og Refusion til Nykjøbing Latinskole aarlig 10 Td. Rug, 11 Td. Byg, 3 Td. Havre, at der paa samme Sogns Kirketiende hæfter Kapital 1.100 Kr., der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestade i Kirken, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at der paa hver hel Gaard under Godset hæfter 83 Kr. 62 Øre. med solidarisk ansvarlighed for udstykkede Parceller og paa hele Stangerup Gods aarlige Refusioner til Beløb 193 Kr. 83 Øre og Naturalydelser, der ikke ere ansatte til Pengeværdi, at der paahviler Ejendommen Præstetiende og Vejservitut, samt at Ejendommen er udstykket fra Gaarden Matr. No 17 i Maglebrænde, paa hvilken der iflg.

Tingdagen, den 31 Oktbr. 1899.

tinglæst Deklaration hviler forpligtelse til at afse Grund til en Vindmølle og Vej til samme; men at nævnte Mølle og Vej ikke ere beliggende paa Matr. No 17b.

Til Bekræftelse med min Underskrift vidnesfast.

Skrevet i Stubbekjøbing den 24 Oktober 1899.
R. P. H. Stæhr.

Til Vitterlighed.
Ludvig Hanson. E. Andersen

Læst inden Stb. Herreds Ret den 31 Oktober 1899.

E. Oldenburg, kst.
(L. S.)