Panteobligation

26 Juni 1906

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


60.

Stempel : 1 Kr.

Udslettet 2 April 1907 Nr. 3.

Panteobligation.

Jeg underskevne Slagter Lauritz Otto Hansen af Maglebrænde erkender herved, at jeg er bleven skyldig til Spare- og Laanekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Sum 600 Kr. 00 Øre, siger Sex Hundrede Kroner.
Denne Capital ..... v. p. 77. ..... efter ½ Aars ..... Fem p. Ct. ..... paa Sparekassens Kontor forud for det kommende Halvaar. Jeg forpligter mig derhos til at betale de nedenfor betingede Afdrag.
Saafremt

Thingdagen den 26de Juni 1906.

.....
Til Sikkerhed ..... Prioritet og Panteret med Oprykningsret næstefter 900 Kr. til samme Creditor til mere end 4% Rente pro anno i den mig ifølge Skjøde af Dags Dato, der vil blive thinglæst samtidig hermed, tilhørende Eiendom af Maglebrænde By og Sogn, skyldsat under
Matr. Nr. 8d for Hartkorn Album.
¨ ¨ 8e for Do -
¨ ¨ 16f for Do - og
¨ ¨ 16g for Do -
med Tilliggende, Konge- og Kirketiende af Matr. Nr. 8d, 8e og 16g samt Kirketienden af Matr. Nr. 16f saa og i .....
Til Bekræftelse under min Haand i Overværelse af 2 Vidner, idet reserveres, at Eiendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende bemærkes, at der paa hver hel Gaard under Godset hviler Capital Kr. 83,62 med solidarisk Ansvar for udstykkede Parceller, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr. 193,88 foruden en Del Naturalpræstationer, der ikke ere anslaaede til Penge, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler Gjæld 1300 Kr. og aarlig Refsuion stor 10 Tdr. Rug, 11 Tdr. Byg og 3 Tdr. Havre, at der paa Sognets Kirketiende hviler 1100 Kr., der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Maglebrænde Kirke, og at der hviler Veiservitut paa M. Nr. 8d.
I Afdrag paa min Gjæld ifølge foranstaaende Obligation betaler jeg aarlig 20 Kr. med Halvdelen 10 Kr. hver 11 Juni og 11 December Termin første Gang i 11te December Termin 1906. Udebliver et Afdrag nogensinde over den 18de i en Terminsmaaned, er hele Gjælden, eller hvad derad staaer til Rest, strax forfalden til skadesløs Betaling, om Creditor fordrer det.
Til yderligere Sikkerhed for skadesløs Betaling af Capital med Renter og mulige Omkostninger, indestaa vi medunderskrevne Husejer Hans Jaconsen af Særslev, Sømand Jørgen Nielsen af Stubbekøbing og Husmand Christen Peter Hansen af Majbølle pr. Saxkøbing som Cautionister og Selvskyldnere en for alle og alle for en.
Det vedtages, at dersom nogen af Cautionisterne forandrer Bopæl, eller dersom nogen af Cautionisterne sælger sin Eiendom helt eller delvis ved Købekontrakt, Skøde eller andet Dokument, eller dersom et af Cautionisternes Boer maatte komme under offentlig Skiftebehandling, da er i ethvert enkelt af de anførte Tilfælde Capitalen eller dens Rest strax forfalden til skadesløs Betaling, om Creditor fordrer det.
Cautionisterne ere underkastede Obligationens Indhold og Bestemmelser, navnlig er i Søgsmaals Tilfælde den hurtige Retsforfølgning, efter Frd. af 25 Januar 1828 anvendelig overfor dem, ig deres Arvinger skulle hæfte en for alle og alle for en.
Creditor kan uden at tabe sin Ret mod Cautionisterne give Debitor Henstand med Betaling af Afdrag og Renter.
Der forbeholdes Cautionisterne beneficum cadedarum actionum.

Skrevet i Stubbekøbing den 15de Juni 1906.
L. O. Hansen.

Som solidariske Selvskyldnercautionister : Jørg. Nielsen. Hans Jacobsen.

Til Vitterlighed om L. O.. Hansens, Jørh. Nielsens og Hans Jacobsens Underskrifter : J. Lollike. H. Munk.

Læst inden Stubbekøbing Herreds Ret den 26 Juni 1906.

Schultz.
(L. S.).