Skadesløsbrev

3 April 1877

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.



2

Udsl. 22/1 78 Nr. 14.

Stempel 1 Kr.

Skadesløsbrev.

Underskrevne Parcellist Christen Larsen i Maglebrænde giver herved Prokurator Blæsberg i Nykjøbing p. F. til Sikkerhed for skadesløs Betaling af, hvad han har eller af hvilkensomhelst Aarsag maatte erholde tilgode hos mig og navnlig for et Beløb af indtil 550 Kr. skriver Fem Hundrede og Halvtredsindstyve Kroner foruden Renter ogsaa højere end 4% p A. og Omkostninger skadesløs Panteret i min Ejendom Matr. Nr. 15c i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Jorder af Hartkorn 7 Td. 2 Skp. 3 Fdk. ¾ Alb. Glskat 21 Kr. 72 Ø. med Konge og Kirketiende, Bygningernes mur g sømfaste Ting og øvrige Tilbehør samt Assurance, Jordenes Avl og Afgrøde, Besætning og Inventarium, deriblandt 1 Tærskemaskine, 1 Arbejdsfjedervogn og en brun Hoppe 11 Aar gammel, den til enhver Tid paa Ejendommen værende Gjødning og Afgrøde i Straa, Hø og utærsket Sæd de pantsatte løse Gjenstandes Brandforsikringssum og al af Ejendommen gaaende Leje eller anden Interesse, Alt med Prioritet næstefter Ejendommens Konge og Kirketiende for Tiden paahvilende tinglæste Forpligtelser, med hvilke Kreditor er bekjendt, deriblandt Andel i Aftægt til R Johansdatter og Bodil Rasmusdatter og Pantegjæld 8200 Kr hvoraf 5500 forrentes og afdrages med 5½% p A.
I Søgsmaalstilfælde skal jeg være underkastet den hurtige Retsforfølgning efter fr. 25 Januar 1828 Jeg antager derhos, at der i den foregaaende Lovmaal

Læst 3 April 1877

og Dom og selv kunne gjøres Exekution i Pantet i alle de Tilfælde i hvilke saadant i Medfør af Loven af 29 Marts 1873 §15 kan vedtages.

Maglebrænde skrevet i Nykjøbing p F. den 26 Marts 1877.
Christen Larsen

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering
R. H. Póhler Th Andersen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 3 April 1877.

Madsen cst.