Skadesløsbrev

28 Juni 1892

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


28.

Stempel Kr. 3,30.

Udslettet 12/11 1901 nr. 4.
Skadesløsbrev.

Jeg underskrevne Husejer Rasmus Peter Henriksen Stæhr i Maglebrænde giver herved Maglebrænde Sogns Forbrugsforening til Sikkerhed for skadesløs Erstatning af ethvert til tilregneligt Tab, hvilket bemeldte Forbrugsforening maatte lide under min Virksomhed som samme Udleverer i Maglebrænde, dog ikke for udover den Sum 2000 Kr - to tusinde Kroner - 1ste Prioritets Panteret i den mig ifølge Skjøde 27de Januar 1891, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 17b i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 2 Album, Gammelskat 29 Øre samt Andel i Maglebrænde Sogns Konge- og Kirketiende, Bygningernes mur- og nagelfaste Tilbehør hvorunder Kakkelovne og Komfurindretninger skulle henregnes, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum, saavelsom i alt af Ejendommen m. v. gaaende Leje og anden Interesse.
Det bemærkes, at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hæfter kgl. Kapital 1300 Kr og Refusion til Nykjøbing Kathedralskole 10 Td. Rug, 11 Td. Byg, 3 Td. Havre, at der paa samme

Tingdagen d. 28de Juni 1892.

Sogns Kirketiende hæfter Kapital 1100 Kr, der dog skal være betalt, hvorhos Husfolkende i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirkekn, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at der paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr 83,62 med solidarisk Ansvarlighed for udstykkede Parceller og paa hele Stangerup Gods aarlige Refusioner til Beløb Kr 193,88 og Naturalydelser, der ikke ere ansatte til Pangeværdi, at der paahviler Ejendommen Præstetiende og Vejservitut, samt at Matr. Nr. 17b er udstykket fra Gaarden Matr. Nr. Matr. Nr. 17 i Maglebrænde, paa hvilken der ifølge tinglæst Deklaration hviler Forpligtelser til at afse Grund til en Vindmølle og Vej til samme, men at nævnte Mølle og Vej ikke er beliggende paa Matr. Nr. 17b.
I Tilfælde af Søgsmaal underkaster jeg mig den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25de Januar 1828, og vedtager, hvor jeg end boer eller opholder mig, at møde for den Forligskommission og Ret, hvorunder Pantet hører, efter Varsel som til indenherreds Mand, forkyndt paa min Bekostning i 2 Vidners Overværelse.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing d. 18de Juni 1892.
R. P. H. Stæhr.

Til Vitterlighed ogsaa om rigtig Datering.
L. Ravnsgaard. J. Rasmussen.

Læst inden Stkb. Herreds Ret d. 28de Juni 1892.

P. M. Anker (L. S.).