Skifteretsattest

10 Februar 1875

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

1875 den 10 Februar blev paa Skifteforvalterens Contoir af den const. Skifteforvalter stud. jur. Hastrup i Overværelse af Vidnerne Gjern og Olsen foretaget
Boet efter Aftægtsmand Mads Simonsen Knudsen af Maglebrænde.
død d. 25 f. M.
Registrering i Boet er foretaget d. 26 f. M. og indlemmes saal.
Samtlige de under Registreringer nævnte Arvinger vare mødte med Undtagelse af den under No 4 nævnte Arbeidsmand P. Meyer af Skjelby. Alle de Øvrige indestod midlertid Skifteforv. for at denne i deres Overværelse havde afgivet til dem den Erklæring at han var enig med dem i, at de samtlige som mødte og myndige Arvinger, skulde begjære Boet extraderet til fri Raadighed.
I Betragtning af Omstændighederne fandt Skifteforvalteren ikke at kunde modsættet sig Arvingernes Begjæring om Extradition, navnlig ogsaa, da de Tilstedeværende lovede snarest muligt at tilstille Skifteretten en skriftlig Indvilligelse fra Meyer i det Paastaaede.
Boet blev derefter extraderet de Tilstedeværende, efterat Skifteforv. havde bemærket, at Sognefogden i Maglebrænde til ham havde indleveret følgende efter Registreringen forefundne Pengeeffecter:

1.
Panteobligation fra Morten Rasmussen Kjøl for 400rd
tinglæst inden Falsters Birkeret d. 25 Febr. 1858
2. Gjældsbeviis fra Jens Madsen for 50 -
3. og Sparekassebog No 1427 i Stubbekjøbing Sparekasse for 170 -
Kommer hertil det ved Registreringsforretningen ansatte Vurderingsbeløb 578 -
udkommer ialt en Værdi 1198rd

hvilken Sum samtlige mødte Arvinger tillige paa den fraværendes Vegne paa Tro og Love og under Eeds Tilbud opgave som det Beløb, hvoraf Arveafgift vil være at erlægge.
Paa Anledning fra Skifteforv. Side, erklærede de Tilstedeværende at samtlige de under Registreringen ommeldte Arvinger, var Afdødes Livsarvinger, saaledes at den lovbefalede Arveafgift bliver at erlægge med 1 pr.C. eller ..... 12 Rdl.

I Extraditionsgebyr beregnes:
1. Skifteforvalteren 6 - - - -
2. 1/3 til Skifteskriveren 2 - - - -
3. Justitsfondsafgift 1 - 3 - 10
4. Vidner og Registreringsmænd 2 - 2 - 6
Ialt 12 -
Otto og Fyrretyve Kroner Ialt 24 Rdl

De forefundne, ovennævnte Pengeeffecter, forsynedes med fornødne Extraditionspaategning og blev derefter udleverede til Arvingerne.
Det Passerede oplæst og underskrevet.

Boet sluttet. Hastrup fm.

Nils Nilsen
Lars Peter Madsen
Jens Madsen
Hans Simon Madsen
Niels Peter Hansen
Vidner
Johan Jørgensen
Kirsten Mortensen
Gjern
John Olsen.