Skifteretsattest

15 September 1886

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

Samme Dag Eftm Kl 5 blev Stubbekjøbing Herreds Skifteret sat og adm. saom foran i Overværelse af Fuldmægtigene Madsen og Munk som Vidner, hvor da blev foretaget
Boet efter Gaardeier Rasmus Hansen og Hustru Bodil Kirstine Rasmussen af Alkestrup
sidst foretaget 28 f. M.
Skifteforvalteren fremlagde Udskrift af udeværende Herreds Auktionsprotokol, hvoefter der ved den i dag afholdte Auktion over den faste Eiendom ikkun er blevet budt 10.000 Kr.
Værgen, Parcellist H. J. Hansen, var mødt og var med Skifteforvalteren enig i, at det fornævnte Bud ikke kan antages.
Værgen bemærkede, at det er hans og hans Myndlings Ønske, at hele Boet udlægges kende urealiseret, dels p. Grd. af at der som Følge af de vanskelige Tider næppe vil kunne opnaaes antagelig Betaling for Eiendommen dels ogsaa fordi det har været de Afdødes Ønske, at Gaarden skulde gaa over til deres eneste Barn. Værgen erklærede sig villig til at føre Tilsyn med Gaarden og herfor at aflægge Skifteretten Regnskab saavel under Boets Behandling som efter dettes Slutning, indtil hans Myndling apnaar Mindrevarighed, og efter Omstændighederne samtykkede Skifteforvalteren i den fremsatte Begjæring.
Saaledes at der altsaa ikke vil finde nogen Realisation af Boets Eiendele Sted, medmindre saadant efter Proklama's Udløb maatte vise sig _____ for at Fyldestgjøre Kreditorerne.
H. J. Hansen.

Retten hævet
V. Oxenbøll

Vidner
TMMadsen
H. Munk