Skifteretsattest

15 Februar 1887

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

1887 den 15 Febr. Eftm. Kl 3 blev Stubbekjøbing Herreds Skifteret sat og adm. som foran med Kontorist Mathiesen og Arretsforvarer Huus som Vidner, hvor da blev foretaget
Boet efter Gd Rasmus Hansen og Hustru Bodil Kirstine Rasmussen af Alkestrup (sidst foretaget 15 Sept. 1886)
Skifteforvalteren fremlagde det under 30 Aug. f. A. udstedte Proklama til Kreditorerne, der indlemmes saalydende #.
Endvidere fremlagdes til Sagens Følge:
a, Expl. af B.T. No 202, 203 og 204 for den 1, 2 og 3 lyst f. a. og
b, Do af Loll-Falsters Stiftstidende No 200, 201 og 202 for den 30 Aug. samt 1 og 2 Sept. f. A., i hvilke Blade Proklama er indrykket.
c, Fortegnelse over de i Boet anmeldte Fordringer bilagt med disse ere originale.
Værgen var mødt; tillige mødte af Kreditorerne R. Lise og F. Hansen af Virket.
Fordringerne blive gjennemgaaede og alle godkjendte.
Værgen bemærkede, at da han boer saa langt fra sin Myndling, at han ikke kan offre Gaardens Drift det Tilsyn, som er fornødent, ønskede han gjerne at fratræde og at Værgemaalet maatte blive overført til Gd Rs Olsen (Lise) i Virket, der er gift med Myndlingens Faster, og som boer betydelig nærmere. Da Gd Rs Olsen (Lise), der var tilstede, intet havde at erindre imod at overtage Værgemaalet, entledigede Skifteforvalteren strax H. Jørgen Hansen ham Værge og beskikkede R. Olsen Lise.
H. J. Hansen afleverede Regnskab over Indtægter og Udgifter af Gaarden i den Tid han har fungeret som Værge, hvorefter han har udlagt et Beløb af 40 Kr 46 Ø, som han udbeder refunderet. - R. Olsen Lise paatog sig den fremtidige Bestyrelse af Boet under Skifteforvalteren's Tilsyn og lovede at føre nøiagtig Regnskab herover. Han bemærkede derhos, at han ved egen og Familiens Hjælp kan skaffe de fornødne Penge til Betaling af Boets Gjæld m.v. og ønsker derfor Boet sluttet i den nærmeste Fremtid.

Det Passerede oplæst og underskrevt
H. S. Hansen.
R O Lise
P Hansen

Boet udsat
Retten hævet
TMMadsen kst

Vidner
WHuus.
P.Mathisen.