Skifteretsattest

12 November 1891

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

1891 den 12 November Kl 2 Eftm. blev Skifteretten sat og holdt som foran i Overværelse af Fuldmægtig P. Th. Madsen og Kontorist V. Christensen som Vidner, hvor da foreteges

Boet efter Meierist Søren Andersen kaldet Krieberg af Maglebrænde død 25 Okt. d. A.

Det bemærkes, at Boet er registreret ved Sognefogden den 2 Novbr d. A. v. A. Fol 109b, og at Arvingerne ere opgivne at være at være den Afdødes Moder og Søskende nemlig
1, Moderen Inger Marie Andersen nu i Ægteskkab med Gd. Christen Andersen af Kirkeby i Ryde Sogn pr. Vinderup i Jylland
2, Broderen, Meierist Christen Andersen Kreiberg af Maglebrænde
3, Broderen, afgangne Murer Andersen (Kreiberg's) Børn:
- a, Gjertud Marie Kjerstine Kreiberg Andersen f 7/4 1881
- b, Else Andersen Krieberg f. 19/9 1882
- c, Niels Andersen Kreiberg f. 31/3 1887
for disse 3 Umyndige er under 9 ds af Hjerm, Sinding Herredes Skifteret beskikket ham Værge Gaardmand Jens Christian Andersen af Ø. Kjellerup i Eising i Jylland, hvilken Beskikkelse var tilstede i Retten.
Meierist Christen Andersen Kreiberg af Maglebrænde var mødt personlig og oplyste, at han er født 16 Juni 1869; som Følge heraf beskikkedes Sognefoged og Mølleeier J. F. Damm var mødt og modtog Beskikkelsen.
For Arvingen under No 1 og for de under 3 nævnte umyndige Børn's Værge mødte By- og Herredsfuldmægtig H. Munk her af Byen som Befuldmægtiget i Henhold til Fuldmagt henholdsvis af 5' og 8' d. M., hvilke Dokumenter fremlagdes til Indlemmelse saalydende#.
De mødende erklærede at være bekjendt med Registreringen og med Boets Status i det Hele samt at de vedgik Arv og Gjæld efter den Afdøde; endvidere erklærede de, at de ønskede at erholde Boet udleveret til videre privat Skifte og Deling i Medfør af Skiftelovens §75. C. A. Kreiberg med Kurator, Sgf. J. F. Damm paatog sig derhos overfor de Umyndige enhver somhelst Forpligtelse, der eventuelt maatte kunne komme til at paahvile disse, ligesom han ogsaa overtog Ansvaret for, at Boets Midler ufirringet skulle blive tilstede til Boets Deling; da han derhos fremlagde et Kautionsbevis af D. D. fra Gaardeier Peter Hansen og Parcellist Rs Rasmussen Davidsen, begge af Maglebrænde, hvori de som solidariske Selvskyldnerkautionister indestaa for Opfyldelsen af hans foran overtagne Forpligtelser fandt Skifteforvalteren paa de Umyndiges Vegne Intet at erindre hverken imod Gjældsansvarets Vedgaaelse eller imod Boets Extradition.
Det fremlagte Kautionsbevis fremlagdes og tages til Sagens Følge.
I Henhold til Foranstaaende blev derfor eragtet.
Boet efter Meierist Søren Andersen kaldet Kreiberg af Maglebrænde vil i Medfør af Lov om Skifte af Dødsbo m. m. af 30 November 1874 §75 være at udlevere de myndige og umyndige Arvinger til videre privat Skifte og Deling.
I det Skifteforvalteren betydede de Vedkommende den dem efter Skiftelovens §78 paahvilende Forpligtelse, stillede han derhos tillige den Fordring, at der udstedes Indkaldelse til Kreditorerne med lovbefalet Varsel.

Det passered oplæst og underskrevet.
Christen Andersen Krejberg
J. F. Damm.

Boet sluttet til Extradition.
H. Munk

Retten hævet
P. M. Anker

Vidner
P. Th. Madsen
V. Christensen.