Skifteretsattest

15 Juli 1897

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

1897 den 15 Juli Eftermiddag Kl. 4 blev Stubbekjøbing Herreds Skifteret sat paa Skifteforvalterens Kontor og administreret af den ordinære Skifteforvalter, hvor de i Overværelse af Vidnerne Fuldmægtig Rasmussen og Kontorist Christensen blev foretaget

Boet efter Skræder Hans Christian Rasmussen af Maglebrænde, afgaaet ved Døden d. 6 Januar 1892, og Hustru Else, født Pedersen, død den 14 Juni 1897.
Registrering i Boet er foretaget af Sognefogden den 19 f. M. (vide A. Fol. 124).
Skifteforvalteren bemærkede at nu afdøde Else Pedersen hensad i uskiftet Bo efter sin tidligere afdøde Mand Hans Christian Rasmussen.
Tilstede ved Skiftesamlingen var
1. Sognefoged Dam af Maglebrænde der gav Møde for Skomagermester Rasmus Andersen, Falkoneralle No 61, Kjøbenhavn, som er gift med de Afdødes Datter, Karen Kirstine Hansen, ifølge Fuldmagt af 5 d. M.
2. Husejer Niels Christian Andersen af Stubbekjøbing der mødte for de Afdødes Søn, Politibetjent Niels Fredeik Hansen, tjenestgørende i København Politi under Ni 574, som Kurator ifølge Fuldmagt af 25 f. M. og
3. Gaardejer Peter Rasmussen af Stangerup, der mødte for de Afdødes Datter, Hanne Marie Hansen, sammesteds, som Kurator i følge Fuldmagt af 25 f. M.

De nævnte 3 Fuldmagter fremlagdes til Indbo saal#
De mødende opgav Arvingerne i Boet at være de Afdødes nedennævnte 5 Fællesbørn:
1. Lars Peter Hansen
2. Rasmus Hansen, der begge er fuldmægtige og formentlig opholder sig i Amerika, hvortil de afrejste for 12 á 14 Aar siden. Der er ikke hørt fra nogen af dem i de sidste 3 Aar, og deres nuværende Opholdssted er ubekendt,
3. Karen Kirstine Hansen, Gift med Skomagermester Rasmus Andersen i Kjøbenhavn
4. Betjent i Kjøbenhavns Politi Niels Frederik Hansen, 24 Aar gammel og
5. Tjenetepige Hanne Marie Hansen af Stangerup, født d. 15 Juli 1876.

De Tilstedeværende erklærede, at de ikke vilde vedgaa Arv og Gæld i Boet, og dette vil derfor være at behandle overensstemmende med Skiftelovens Kap. 3.
Der vil være at udstede Indkaldelse til Kreditorer og Arvinger med 6 Maaneders Varsel.

J. F. Damm.
N. C. Andersen
PEder Rasmussen

Det Passerede oplæst og underskrevet.
Boet Udsat.
Retten hævet.
P. M. Anker

Vidner
V. Christensen
J. Johs. Rasmussen