Skifteretsattest

20 Marts 1900

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

1900 den 20 Marts Eftermiddag Kl. 2 blev Stubbekjøbing Herreds Skifteret sat paa Raadhuset i Stubbekjøbing og adm. af den konst. Skifteforvalter i Overværelse af Vidnerne Fuldmægtigene Munk og Rasmussen, hvor da blev foretaget :

Foranstaaende Bo

Skifteforvalteren fremlagde sin Konst. saal#.
Til Skiftesamlingen var mødt Mølleejer Sognefoged J. Damm af Maglebrænde, der beskikkedes som Værge for den umyndige Arving.
Endvidere var den umyndige Arvings Fader Parcellist Lars Peter Andersen mødt.
Det besluttedet at Møller Damm erklærede paa den Umyndiges Vegne, at han vedgik Arv og Gæld i Boet og herimod fandt Skifteforvalteren intet at erindre.
Det besluttedes at undlade at udstede Indkaldelse til Kreditorerne, idet de Mødte, der erklærede nøje at kende Afdødes Forhold, udtalte, at de følte sig overbeviste om, at der ikke paahvilede Boet løs Gæld.
Det vedtages endvidere at søge en Boet tilhørende faste Ejendom Matr. No 9h i Maglebrænde med Tilbehør som anført ved Registreringen bortsolgt underhaanden for en saadan Pris som Skifteretten maatte finde passende, og, saafemt det ikke maatte lykkes, da at afhænde den ved Auktion.
Endelig vedtages det at bortsælge Boets Løsøre som Appendix ved en Løsøreauktion i Egnen Til Inkassator ved Løsøreauktionen antoges Fuldmægtig Munk mod et Salær af 1/8 af Tilslagssummen.
Værgen henstillede, at det under Registreringen nævnte Beløb, som tilstedeværende Lars Peter Andersen har hævet i Maglebrænde Sogns Sygekasse, anvendes til Indkøb og Anbringelse af et Gravminde paa Afdødes og tidligere afdøde Hustrus Justine Julie f. Mortensens Gravsted paa Maglebrænde Kirkegaard, hvilken Henstilling tilstræbtes af Skifteforvalteren.
Lars Peter Andersen forpligtede sig til inden en Maaned fra Dato at indbetale det paagældende Beløb, 50 Kr., til Skifteretten.

J. F. Damm.
L P Andersen

Det Passerede oplæst.
Boet udsat.
Retten hævet.
J. Oldenburg kst.

Vidner
Johs Rasmussen
H. Munk