Skifteretsattest

3 September 1918

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

1918 den 3die September Formd Kl 10 blev Stubbekjøbing Herreds Skifteret sat paa Raadhuset i Stubbekjøbing og administreret af en ordinær Skifteforvalter, Borgmester By- og Herredsfoged Schultz i overværelse af Vidnerne, By- og Herredsfuldmægtigene H. Munk og Dan Lund, begge af Stubbekj hvor de har foretaget
   Boet efter Maler Niels Johannes Rasmussen af Maglebrænde, sidst foretagtet den 19 August d. A.
Skifteforvalteren fremlagde
Indkaldelse til nærværende Samling, dateret 17 s. M.
Exemplar af Statstidende No 119 for 22 s. M., hvori Indkaldelsen har været indrykket.
Inkaldelse til Arvinger og Creditirer med 6 Maaneders Varsel dateret 19de s. M.
Exemplarer af Statstidende Nr 119, 120 og 121 for 22de, 23de og 24de s. M, hvori Proklamaet har været indrykket.
Øjemedet med nærværende Samling er at tage Bestemmelse om Realisation af Boets faste Ejendom og Løsøre.
Til Samlingen var mødt
Afdødes Enke Erikka Christine Rasmussen født Pedersen Arrestforvarer Andersen som Tilsynsværge for den fraværende Arving Hans Rasmus Rasmussen og Malermester Hans Peter Larsen af Nørre Vedby.
Efter Begjæring af Enken vedtages det
1. at sælge Boets faste Ejendom M Nr 8e, 8g, 8h, 16c, 16h og 16i i Maglebrænde til Arbejdsmand Valdemar Thorkild Jens Rasmussen for en Kjøbesum af 6000 Kr, og bemyndiges Skifteretten til at aftale de nærmere Vilkaar for Handelen med Kjøberen samt oprette Kjøbekontrakt og udstede Skjøde til Kjøberen
2. at sælge de Boet tilhørende Malervarer og Malerværktøj (Registrerings No 23) til tilstedeværende Maler Larsen for en Kjøbesum af 900 Kr hvoraf ..... 311,75 afgjøres ved at Kjøberen betaler Boets Gjæld af denne Størrelse til Firmaet Risom og Nielsen i Nykjøbing F.
medens Resten Kr. 288,25 betales kontant til Skifteretten.
3. at Resten af Boets Løsøre, ved Registreringen vurderet til 1062 Kr, udlægges Enken, der eventuelt vil have at tilsvare, den fraværende Arving hans Andel i den ved Registreringen derpaa sætte Pris.
Maler Larsen fremlagde til Protokollen Skrivelse af 24 s. M. fra Firmaet Risom og Nielsen, hvorefter især har overført Boets Gjæld Kr 311,75 til Debet for Maler Larsen, som derefter til Skifteretten indbetalte kontant Kr 588,25.
Enken aflerverede til Skifteretten om at betale.
Hun begjærede derefter af Boets Beholdning at faa udbetalt et Beløb af 100 Kr til at leve for, hvilket bevilgedes og tjener hendes Underskrift i Protokollen tillige som Kvittering for Beløbets Modtagelse.
Det passerede oplæst og underskrevet.
E. K. Rasmussen
H.P.Larsen
C Andersen

Boet udsat
Retten hævet

Vidner
Dan Lund
H Munk