Skøde

14 Maj 1857

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Tingdagen den 14´ Maj 1857

Læst Paategning 3 Juli 1888 No 6.

Første Klasse
No 35 FrIV 1857 49 r 32 s

Skjøde

Jeg underskrevne Niels Pedersen af Alkestrup gjør vitterligt, at jeg har solgt og afhændet ligesom jeg og herved fra mig og Arvinger ifølge Kjøbecontract af 10 Januar d. a. sælger, Skjøder og overdrager til Rasmus Hansen af Wirket, de mig efter Skjøde af 16 Dcbr 1853. thinglæst den 12 Janr 1854 tilhørende bebyggede Parceller No 5d og 5e Alkestrup By, Maglebrænde Sogn, Falsters Nørre Herred af samlet Hartkorn 3-2-1-1¼ Alb og Glskat 21 r 7 s samt Parcellernes Andeel i Maglebrænde Sogns Konge og Kirketiende for Kjøbesum 6950 r skriver Sex Tusind, Ni Hundrede og Halvtredsindstyve Rigsdaler Rigsmønt, og imod at Kjøberen og efterfølgende Eiere tilsvarer en Jorderne til det Classenske Fideicommis med 1´ Prioritet paahvilende aarlige uopsigelige Afgivt 9-7-¼ Fkr Byg som betales med Penge efter hvert Aars Capitalstaxt, deeltager i Udredelsen af den hele Maglebrænde Sogns Kongetiende paahæftende aarlige Refusion til Nykjøbing Cathedralskole
den 14 Mai 1857

af 10 Td Rug, 11 Td Byg, og 3 Tdr Havre, samt i den paa Sognets Konge- og Kirketiende Hæftende Kongl Capital ialt 1200 rd og endelig udender til Eieren af Parcellen No 5a og 5e i Alkestrup af Aftægten til Jørgen Pedersen Hjulmand og Kone saalænge de leve, en Sex ugers Pattegriis og 4 læs Tørv hvert andet Aar, som Jørgen Pedersen Hjulmand selv afskjærer og Hjemkjører af kjøberen.
Actionretten for den indfriede Deel af Bandhæftelsen for ovennævnte Jordparceller er Kjøberen uvedkommende. - Og da Rasmus Hansen har fyldestgjort mig for den betingede Kjøbesum, deels ved contant Betaling deels ved Indfrielse af den i Eiendommen indestaaende Prioritet 2500 r. saa skal forbemeldte Parceller Matr No 5d og 5e med paaværende Bygninger og øvrige Tilhørende i Parcellernes Andeel i Maglebrænde Sogns Konge og Kirketiende samt Andeel i Kirken, imod nøiagtig Opfyldelse fra Kjøberens og efterfølgende Eieres Side af de overtagne og det Solgte paahvilende forpligtelser, være og forblive Rasmus Hansen hans Arvinger eller andre senere lovlige Erhvervede tilhørende som deres fuldkomne Eiendom forøvrigt med samme Rettigheder og Forpligtelser som Eiendommen har tilhørt mig ifølge forbemeldte herved overleverede Skjøde.
Dette saavel som ethvert senere Adkomstdocument bliver forinden Tinglæsningen at foreviise paa Corselitze Godscontoir.
Til Bekræftelse med min Underskrivt i 2´ Vitterlighedsvidners Overværelse.
Alkestrup den 18 Februar 1857.

Til Vitterlighed

N Mortensen Jessen

af Bjørup

Niels Pedersen