Skøde

2 Juli 1857

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Første Klasse
No 4 FrIV 1857 2 rdl

Skjøde

Undertegnede Niels Pedersen i Maglebrænde sælger og afhænder herved for Kjøbesum
# 275 rdl
til Tømmermand Ole Jensen den tilbageblevne Deel som jeg ikke har afhændet til Væver Frederik Christian Hviid af det mig tilhørende Huus gl No 1 nyt N 26 i Maglebrænde med Grund og Haveplads saaledes som det paa forhæftede for Udstykning optagne Kort findes betegnet som No 26 litr C med Glskat 14 s og Hartkorn 2 Album.
Og da Kjøbesummen To Hundrede Halvtredsindstyve og Fem Rigsdaler er mig betalt saa tilskjøder og overdrager jeg herved Kjøberen Ole Jensen indbemeldte Huus med Grund og Haveplads betegnet No 26 litr C, i Maglebrænde og som jeg forbeholder mig til Beboelse og Brug indtil 1´ Mai d. a, paa hvilken Dag Kjøberen tiltræder det med Skifte og Brugsret fri for Hæftelse, og med de Rettigheder, Byrder og Forpligtelser jeg eier samme, navnlig at Eieren af Huset nyt No 25b efter ældre Adkomsdocumenter er berettiget til Brug af og Adgang til en Brønd paa Grunden af det oprindelige Huus gl No 1, nyt No 26., fra dette Aars Begyndelse udreder Kjøberen alle Skatter og Afgifte der paahviler det Kjøbte og betaler saa alle Udgifter ved og i Anledning at dette Skjødes Udstædelse og Tinglæsning.
Det til Bekræftelse under mind Underskrivt i Vidners Overværelse.

Maglebrænde d 23 Januar 1857.

Som Vidner
H Knudsen H Stæhr

Niels Pedersen

I Henhold til Indenrigsministeriets Skrivelse af 14´ April d. a. meddeles nærværende Skjøde herved Paategning til Thinglæsning.

Lolland Falsters Stiftamt den 24 Juni 1857.

C Holsten