Skøde

4 December 1857

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Første Klasse
No 6 FrIV 1857 3 r 32 s

Skjøde

Underskrevne Tømmermand og Huusmand Ole Jensen af Maglebrænde bortskjøder herved i henh til vedhæftede Kjøbecontract af 16 Januar d. a. til Styrmand Hans Nielsen af Grønsund det mig ifølge Skjøde af 29 Januar d. a tinglæst d 26 Februar næstefter tilhørede Grundstykke Matr No 6c i Maglebrænde By af Hartkorn 1¼ Alb. og Glskat 8 s saaledes og med de samme Rettigheder og Forpligtelser hvormed jeg ifølge bemeldte Adkomstdocumentet hidtil har vist samme for Kjøbesum
# 500 rdl
skriver Fem Hundrede Rigsdaler de berigtiget. Til Eiendommen er aflagt Vei og Gangsti over Hmd Niels Nielsen tilgrændsende Jorder.
I Eiendommen med derpaa opførte Bygninger er perpetueret med Prioritets Panteret en aarlig Afgift til Communitetet i Kjøbenhavn af 48 s og en Recognition ved hver forandring af Eier af 4 Skpr Byg efter Capitalstaxten, til hvilken hensigt intet Skjøde maa antages til Tinglæsning, forinden der er forsynet med Communitetets Paategning i denne Anledning.

Til Bekræftelse ved min vidensfaste Underskrift.

p. t Nykjøbing den 4 December 1857.

Til Vitterlighed

Bøggild Peder Kaare

Ole Jensen

Den bestemte Recognition er hidtil betalt med 2 rd 77 s hvorfor qvitteres.
Cummunitets Contoiret d 16 Decbr 1857
Cautrup Friis Kaare

Med Forbehold af Communitetets Ret i enhver henseende, saasom med hensyn til de jorddrotlige Rettigheders Betaling, Cummunitetets for 3 Aars Afgifter og Forpligtelse at holde Huset assureret i Brandkassen, haves der fra Communitetets Side Intet med Tinglæsningen af dette Skjøde at erindre.

Kjøbenhavn i Universitets Qvæsteren d 16 December 1857.
Frydensberg