Skøde

24 December 1857

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Første Klasse
No 9 FrIV 1857 5 r 32 s

Skjøde

Undertegnede Christen Christensen i Alkestrup sælger og skjøder og overdrager herved til Hans Hansen af Nagelsti det mig efter Skjøde af 26 Juni 1857. tilhørende Huus Matr No 10 af Alkestrup By i Maglebrænde Sogn Falsters Nørre Herred som staaer for Hartkorn 2 Skpr 1 Fkr ¼ Alb. og Glskat 2 r 44 s imod en Kjøbesum af
# 750 rdl
skriver Syv Hundrede Halvtredsindstyve Rigsdaler og imod at Kjøberen uopsigelige Afgivt 2-2--⅔ Fkr Byg som betales med Penge efter Capitalstaxten saasnart denne er sat hvilken afgivt dog for 1857 udredes af mig.
Peder Nielsen og Kone forbeholdes frit Huusly med Have etc som hidtil saalænge de lever. Actionsretten for den indfriede Deel af Bankhæftelsen er Kjøberen uvedkommende. Eiendommen tiltrædes af Kjøberen til 2 Mai 1858 til hvilken Tid jeg Sælgeren er forbeholdt fri Beboelsesret i Huset, som de af mig afleveres med alle for Tiden tilstædeværende Gjærder, Hegn, Foder, Gjødning og hvad der tilhøre Huset og udgjør Dele af samme hvoraf Intet somhelst maa bortføres af mig.
Og da nu Kjøberen Hans Hansen har fyldestgjort mig for den betingede Kjøbesum deels ved Contant Betaling, deels ved Indfrielse med ny Obligation af Gjælden 225 rdl til det Classenske Fideicommis, saa erklærer jeg herved ingen videre Ret at have til fornævnte Huus Matr No 10 i Alkestrup med dets rette Tilliggende fra nu af skal tilhøre Hans Hansen hans Arvinger eller andre samme lovlige Erhvervede med

den 24 December 1857

samme Rettigheder og forpligtelser som det hidtil har tilgjort mig ifølge forbemeldte herved overleverede Skjøde.
Dette saavelsom ethvert senere Adkomstdocument paa denne Eiendom forevises forinden Tinglæsningen for det Classenske Fideicommisses Befuldmægtigede paa Corselitze.

Til Bekræftelse ved min Underskrift i 2 Vitterlighedsvidners Overværelse.

Alkestrup den 21 December 1857.

Til Vitterlighed
J Andersen Peder Johansen
Ø. Kippinge af Nagelsti

Christen Christensen

Foreviist paa Corselitze den 22 December 1857

Laugman. /Attesten vedhæftet:)