Skøde

29 oktober 1860

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No 1.

Læst den 29 October 1860.

Første Klasse.
No 4. - 2 Rd
1858.

Skjøde!

Jeg underskrevne Smed Johannes Nielsen i Maglebrænde erkjender herved, i henhold til den herved hæftede Kjøbecontract at have solgt og overdraget for mig og Arvinger til Skrædder Hans Christian Rasmussen i Maglebrænde, 3 Fag af den nordre Ende af det mig tilhørende Huus med Gruind og Have, saaledes som i Contracten er anført for Kjøbesummen

Læst den 29 October 1860.

230 rd, er to Hundrede og Tredive Rigsdaler, og da nu Kjøberen har berigtiget Kjøbesummen, skjøder og overdrager jeg ham herved bemeldte Eiendom, alt saaledes som i bemeldte Contract er anført og med de Rettigheder og Forpligtelser hvormed den hidtil har tilhørt mig.
Til Bekræftelse med min Underskrift i tvende Vidners Overværelse.

Skrevet i Nykjøbing, den 19 Juni 1858.
Johannes Nielsen

Til Vitterlighed.

J. Wilcken. Jens Petersen.

I Henhold til Indenrigsministeriets Skrivelse af 19de Marts d: A:, hvorefter Parcellen Mtr No 35b i Maglebrænde er skyldsat for Hartkorn ¼ Alb. (uden Gammel Skat), paategnes foranstaaende Skjøde herved til Tinglæsning.

Lolland, Falsters Stiftamt d: 22 October 1860.
C. Holsten.

Læst inden Stubbekjøbings Herreds Ret den 30 October 1860. Protocolleret tilligemed Kjøbecontracten folio 255B.
Den solgte Eiendom er behæftet med Pantegjæld.
N. Oxenbøll.

Gb. §64, 76, 73. _ 3 Rd 1 mk 14 sk. _ 20% 0 rd 4 mk 0 sk _ Copi _ 0 rd 1 mk 14 s, ½ pCt Afgift 1 rd 0 mk 15 sk = 3 Rd 2 mk 11 sk

# #

Anden Klasse.
No 4. - 42 sk.
1858.

Kjøbecontract!

Jeg underskrevne Smed Johannes Nielsen i Maglebrænde erkjender herved at have solgt til Skrædder Hans Christian

Læst den 29 October 1860.

Rasmussen, i samme Bye af det mig tilhørende og ihænde Eiendomssted i bemeldte Maglebrænde, 3 Fag eller den nordre Ende af samme for Indgangen til bemeldte Huus, dog at Indgangen er derunder indbefattet med tilhørende Grund og Have imod Vester og Øster saalngt og saa bredt som disse 3 Fag strækker sig og ligeledes følger, med i Kjøbet de 3 Fag Baghuus, som har ført mig til forhen og som ligger Sønden for hele Leiligheden. Med Leiligheden følger intet undtagen Loft, Gulv, Vinduer og Døre, saavel indvendig som udvendig og ere vi enige om at deltage i Bekostningerne ved Loftets Adskillelse og ligeledes ved Havens fraskillen: Denne Leilighed modtager Kjøberen den 1 Mai 1858 til hvilken Tid jeg forpligter mig til som Eier at fraflytte og rydeliggjøre samme og jeg Kjøberen berettiget til at flytte ind i samme med min Familier og skal da den fornødne fraskillelse være foregaaet.
Kjøbesummen er bestemt til 230r er to Hundrede og Tredive Rigsdaler, hvoraf de 30rd betales ved Contractens Underskrift og de 200 i 11te Juni Termin 1858 og indgaaer Anders Nielsen Troelsen i Maglebrænde som Cautionist og Selvskyldner for Contractens Opfyldelse i det hele og som saadan underskriver denne.
Brandcontingenten af de solgte 3 Fag Huus betaler Kjøberen fra 1 October 1858 og i Tilfælde af Ildsvade hæver han Assurancen for samme. Naar Contracten i alle Henseender er opfyldt meddeler jeg Kjøberen lovligt Skjøde paa Eiendommen

Læst den 29 October 1860.

og vi betaler hver det Halve af alle Omkostninger i Anledning af Handelen.
Eieren forbeholder sig fri og uhindret Adgang igjennem Indgangen som nu er paa Huset, i et Aar fra Dato.
Paa forestaaende Betingelser erkjender jeg Skrædder Hans Christian Rasmussen i Maglebrænde at have Kjøbt den foran beskrevne Eiendom.

Til Bekræftelse med vore Udnerskrivter i tvende Vidners Overværelse.

Skrevet i Nykjøbing d: 23 Januar 1858.
Eier. Kjøber.
Johannes Nielsen. Hans Christian Rasmussen.

Som Cautionist og Selvskyldner.
Anders N. Troelsen.

Til Vitterlighed.
Niels Nielsen. Frigast.