Skøde

27 Oktober 1863

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No: 2.

Stempel 1 Rdr 48 s

Skjøde!


Overensstemmende med Kjøbecontract dateret 16' Febr: 1862, skrevet paa stemplet Papiir til 84 s, sælger, skjøder og aldeles afhænder jeg Peder Pedersen i Maglebrænde herved til Tømrer Niels Jørgensen 2 Fag af den østre Ende af det mig tilhørende Huus, hvortil Kjøberen senere har tilbygget tilligemed Grund og Haveplads hvilket Jordstykke ifølge Indenrigsministeriets Udstykningsprobation af 22' Septbr: d: A:

Læst d: 27' Octobr: 1863.

er ansat til Hartk: 1½ Ab: Glskat 14 s. Enken Ane Madsdatter er forbeholdt Beboelsesret i den Deel af Eiendommen jeg beholder tilbage og paa hele Parcellen matr: No: 4c hviler en Afgift af 6 Skp: Byg aarlig til Sognepræsten i Stubbekjøbing. Kjøbesummen andrager 330 Rdr: Tre Hundrede og Tredive Rigsdaler Rm: og da denne er berigtiget skal fornævnte Parcel, der i Udstykningsapprobationen er betegnet Matr: No: 4q: herefter tilhøre Kjøberen Niels Jørgensen med de samme Skjøder og Rettigheder hvormed jeg har eiet det ifølge Skjøde fra Chr: Peder Jensen Smed tinglæst d: 13' Septbr: 1859. Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Maglebrænde d: 2': Octobr: 1863.
Peder Pedersen Skov.

Til Vitterlighed.
Hemming Jensen. Rasmus Olsen.

Foranstaaende Skjøde paategnes herved til Tinglæsning Lolland-Falsters Stiftamt d: 10' Octobr: 1863.
Holden

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 27' Octbr: 1863: Protocoll: fl: 131. Det bemærkes, at den solgte Eiendom er senere ved den i Skjødet omhandlede Kjøbecontract pantsat for 275 Rdr af Sælgeren.

Oxenbøll.