Skøde

9 Februar 1864

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


No: 5.

Arvefæsteskjøde!

Da Hans Larsen som Bruger af den Stubbekjøbing Præstekald tilhørende Parcel Matr: No: 4d i Maglebrænde By, Maglebrænde Sogn, ansat til Hartk: 7 Skp: 1 fdk: 2¾ Ab: og aarlig Glskat 8 rd 80 s ifølge Lov af 24 April 1860 om Afhændelse af nogle Kirkers og offentlige Stiftelsers, Seminariefondets og det benificerede Bøndergods og vedhæftede under 31' Mai 1861 foretagne Taxationsforretning er berettiget til at fordre sif denne Parcel overdragen til Arvefæsteeiendom for en Kjøbesum af 1250 Rdr. som ifølge Lovens §4 anden Pasus dog er ansat til 637 Rd 52 s samt mod at der som uforanderlig aarlig Afgift til Præstekaldet paa hele Eiendomm: 3 Tdr: 3⅔ Skp: Byg betales efter hvert Aars Capitalstaxt, og da han med vedhæftede Qvittering fra Stiftsøvrigheden har godtgjort at have indbetalt til denne 63 r 72 s til Afdrag paa Kjøbesummen, og han har udstedt Obligation

Læst d: 9' Febr: 1864.

for Resten: saa tilskjøder jeg Andreas Peter Lunddahl som Sognepræst og Benificarius paa kaldes Vegne herved bemeldte Hans Larsen denne Parcel til Arvefæsteeiendom med derpaa staaende Bygninger, dog med den forpligtelse i Overensstemmelse med Taxationsforretning at han skal beholde 3 Fag Bygning som eies af Hans Frederiksen, henstaaende paa Pladsen, saalænge Hans Frederiksen og Hustru leve, imod disses og for Brug af en lille Haveplads at oppebære en Grundafgift af 2 r. aarlig samt Ret til Overtagelsen af disse 3 Fag eller til at fordre dem borttagne, naar de nævnte 2den Person afgaaer ved Døden, og iøvrigt med de Rettigheder og Forpligtelser, hvormed den hidtil har tilhørt kaldet og endvidere med den Ret, Loven hjemler ham, dog uden noget Ansvar med Hensyn til de Bemærkninger og manglende Adkomst, at ved Tinglæsningen maatte blive meddeelt Skjødet, og med Reservation af kaldets Ret til ovennævnte aarlige Bygafgift. Tre Tønder, tre og to Trediedeel Skp: som for indeværende Aar svare forholdsmæssigt efter Tiden for dette Skjødes Datum. Endvidere reserveres kaldets Ret til den Deel af Kjøbesummen som er for bleven indestaaende i Eiendomm: i henhold til den derfor udstedte Obligation. Til Bekræftelse er dette Skjøde som Copi af Matricelskortet, over Eiendomm: er vedlagt, og som bliver at tinglæse paa hans Bekostning ikke blot som Adkomstdocument for ham, men tillige som Behæftelsesdocument for Eiendomm: for den paa samme hvilende Afgift, forsynet med min Underskrift og fortrykte Signet.

Stubbekjøbing Præstegaard d: 30' Januar 1864. A: Sunddahl
Sognepræst til Stubbekjøbing og Maglebrænde
(: L: S: .).

Til Vitterlighed.
Jørgensen. Frantz Hansen.

I henhold til Indenrigtsminist: Skrivelse af 14 Nobr: s: A: og det vedhæftede kort over Stedets Tilliggende paategnes foranstaaende Skjøde herved til Tinglæsning.

Lolland-Falsters Stiftamt d: 3' Febr: 1864. Halsten

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 9' Febr: 1864. Paa Eiendomm: hæfter formentlig Andeel i den paa Gaarden Matr: No: 3 hvilende Bankhæftelse for 135 Rdr. Sælgeren har ikke havt tinglæst Adkomst paa den solgte Eiendom. Bygafgiften capitaliseret 405 rd 26 s.

V: Oxenbøll.