Skøde

18 Marts 1873

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


Læst d: 18 Marts 1873.

2.

Stempel 10 Rd. 5 m 4 s

Skjøde!

Jeg undertegnede Borger Andersen sælger, tilskjøder og overdrager herved til Hans Olsen den mig tilhørende Eiendom i Maglebrænde By og Sogn Matr. N: 9d af Hartk. 3 Skp: Glskat 3 R 18½ s tilligemed Eiendommens Kirketiende paa Vilkaar :
1. Tiltrædelsen skeer strax men jeg forbeholder mig med Familie Ophold i Huset som hidtil indtil 16 April d: A: og i Kjøbet medfølger Kjøkkenbord Fadræk, Høe, Halm, Gjødning, Stængetræer og Hegn, det er en Selvfølge at jeg indtil 16 April ogsaa fodrer mine Kreaturer af Foderbeholdningen.
2. Kjøberen overtager de i Eiendommen efter alder Adkomst-

Læst d: 18 Marts 1873.

documenter hvilende Byrder.
a. Refusioner og Gjæld til Stangerup Hospital der af hele Gaarden N: 9udgjør 41 Rd 78 s der capitaliseret for denne Eiendom ikke andrager over ..... 7 - ¨ - ¨
b. Paa Kirketiendens Gjæld 550 Rd der dog forlængst skal
være betalt og derfor regnes for Intet.
c. Aftægt til Bodil Rasmusdatter vexelviis dateret
Aar ½ Tødr: Rug og ½ Tødr: Byg, det andet Aar, der ca-
pitaliseret efter Rugprisen sidste Capitalstaxt
beløber ..... 17 - 2 m 1 s
- ----------------------------
- 24 Rd 2 m 1 s
3. Alle Skatter Afgifter og Tiender som bliver at udrede for 1873 og fremdeles betaler Kjøberen, som ligeledes ene har at udrede Omkostningerne ved denne Handel. Og da Kjøberen Hans Olsen iøvrigt har berigtiget og betalt Kjøbesummen 1612 Rd deels ved Contant, deels ved at have overtaget til Forrentning og Indfrielse den i Eiendommen skyldige Pantegjæld til Ole Hansen i Fjendstrup, 300 Rd: saa skal bemeldte Matr. N: 9d i Maglebrænde med alt sidt rette Tilliggende tilhøre ham fri og frelst for Enhvers Tiltale.

Maglebrænde pt: Nykjøbing d 14 Marts 1873.
Borger Andersen.

Til Vitterlighed
Leifer. Hans Jørgensen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d 18 Marts 1873.
Den omhandlede Gjæld til Stangerup Hospital hæfter solidarisk for samtlige Parceller af Matr: N: 9 og den afhændede Eiendom svarer i Præstetiende 6 Skp: Byg efter Capitalstaxt, i Qvægtiende 1/16 Fk: Byg efter Capitalstaxt.

Hastrup.
cost: