Skøde

7 November 1876

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


2.

Stempel 13 Kr. 65 Ø.

Aflæst Aftægt m. m. 26/6 1894 Nr. 38b

Skjøde.

Jeg underskrevne Maren Hansdatter, Enke efter Hans Jørgensen i Maglebrænde sælger og Skjøder herved til Hans Peder Hansen sammesteds den mig ifølge Testamenter tinglæses som Adkomst samtidig hermed tilhørende Ejendom Parcellen Matr. Nr 10c i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Tilliggende af HArtkorn 1¾ Alb. Glskat Kr 0.22 tilligemed Parcellens Konge og Kirketiende. Ejendommen henhører under Stangerup Gods i hvilken Henseende benævnes, at paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr. 83.62, hvorfor udstykkede Parceller ere Solidarisk ansvarlige og paa hele Stangerup Gods hviler Refusioner til Beløb aarlig Kr 193.88 foruden Naturalier der ikke ere anslaaede til Penge. Paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hæfter Kgl Kapital Kr 1300 og aarlig Refusion 10 Tdr. Rug, 11 Tdr Byg og 3 Tdr. Havre til Nykjøbing Latinskole og paa Maglebrænde Sogns Kirketiende Kapital Kr. 1100, der dog skulle være betalte hvorfor Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.
Ejendommens Præstetiende andrager aarlig ½ Fdk By og Vederlag for Smaaredsel svares i Forbindelse med Matr. Nr. 10b er forbeholdt fri adgang over den Sluse, der er lagt fra Landevejen ind til Gaardspladsen.
Betingelserne for Salger ere følgende :

Læst 7 November 1876.

Kjøberen indfrier min Gjæld til Stubbekjøbing
Sparekasse stor .............................................................. Kr. 1000.00
Derfor underholder Kjøberen eller efter-
kommende Ejere af Ejendommen mig
saalænge jeg lever fuldstændig med Hus-
ly, Føde, Klæder, Lys og Varme, Pleje og Pas-
ning, fri Læge og Medicin, hvilket Alt for
det stemplede Papirs Skyld anslaas til at
andrage aarlig Kr 200, 5 Gange taget ................................. 1000.00.
ved min dødelige Afgang bekoster og be-
sørger Ejendommens Ejer min anstæn-
dige Begravelse efter Egnens Skik og Brug,
der snslaas til ........................................................................... 40.00.
Hæftelserne paa Stangerup Gods og paa
Tienderne anslaas Kapitaliserede til ........................................ 10.00
- --------------------
- Altsaa Summa Kjøbesum ............... Kr. 2050.00
skriver To Tusinde og Femti Kroner.
I nærværende Salg og ovenanførte Kjøbesum er endvidere indbefattet alt mit Ind og Udbo hvoraf jeg dog forbeholder mig at udtage til Brug i min Levetid, hvad jeg finder for godtnødent.
Paa disse Betingelser skal Ejendommen Matr. Nr 10c i Maglebrænde herefter tilhøre Hans Peter Hansen med de samme Byrder og Rettigheder hvormed jeg har ejet den ifølge fornævnte min Adkomst dog maa han ikke afhænde Ejendommen medens jeg er i Live.
Jeg underskrevne Hans Peter Hansen indgaaer paa foranstaaende Betingelser og nærværende Skjøde begjæres tillige læst som Undertægt Sikkerhedsdocument for Sælgerindens Underholdning med Prioritet i den mig tilskjødede Ejendom næst efter 1000 Kr. af hvilketsomhelst Pengeinstituts Midler og til højere aarlig Rente end 4%, Bestemmelsen om at jeg ikke maa afhænde Ejendommen i Maren Hansdatters Levetid begjæres læst som Servitut.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse og medunderskriver tillige min H. P. Hansens af Øvrigheden beskikkede Kurator.

Skrevet i Stubbekjøbing den 4 Novem-

Læst 7 November 1876.

ber 1876.

Som Sælgerinde. Som Kjøber.
Maren Hansdatter Hans Peder Hansen.
m. f. P.

Som Kurator
Hans Peter Hansen.

Til vitterlighed og saa
efter D. L. 5-1-7-
A. P. Bosen Gjern.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 7 November 1876 tillige som Sikkerhedsdokument for den i Skjødet betingede Aftægt Kapitaliseret til Kr. 1040 og som Servitut med Hensyn til Kjøberens Forpligtelse til ikke at afhænde Ejendommen i Sælgerindens Levetid.

Kuratorbeskikkelse forevist

Madsen
cst.