Skøde

17 December 1878

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


6.

Stempel 5 Kr 50 Ø.

Skjøde.

Underskrevne Overretssagfører Jensen som Befuldmægtiget for den bortværende Styrmand, senere Lods Hans Nielsens Hustru Johanne Andersdatter med hendes i Henhold til Fr. 11 Septbr. 1839 §7 beskikkede Værge Lærer S. Petersen sælger herved til Arbejdsmand Jens Rasmussen det bemeldte Hans Nielsen i Følge Skjøde tinglæst 24 Decbr 1857 tilhørende Hus Matr Nr. 6c i Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1¼ Alb. Glskat 16 Ø, og meddeler ham i Henhold til fornævnte Dokumenter, som vedhæftes, Skjøde paa denne Ejendom, saa at han indtræder i samtlige de Rettigheder og Forpligtelser, hvormed den har tilhørt min Mandant, i hvilken Henseende bemærkes at der paahviler den aarlig Arvefæsteafgift til Kommunitetet 1 Kr og Rekognition ved Forandring af Ejer 4 Skp. Byg efter Kapitalstaxt, i hvilken Anledning intet Skjøde maa antages til Tinglæsning forinden det er forsynet med Kommunitetets Paategning.

Læst 24 Decbr. 1878.

Kjøbesummen 800 Kr. er betalt, og Kjøberen, som har taget Ejendommen i Besiddelse, svarer resterende og herefter forfalden i de Skatter og Afgifter af samme. Omkostningerne ved denne Handel udredes af Kjøberen med Undtagelse af Rekognitionerne, som Sælgeren udreder.
Rekognitionens Beløb efter Kapitalstaxt er 6 Kr 25 Ø.
Jeg Jens Rasmussen erkjender at have kjøbt Ejendommen paa de anførte Vilkaar.

Skrevet i Nykjøbing p. F. den 16 Decbr. 1878.
D. G. C. Jensen Jens Rasmussen.

Til Vitterlighed
Johan Jørgensen C. L. Lage
Skræder i Gunslev Sagførerfuldmægtig i
- Nykjøbing F.

Løbe Nr 31c

Rekognition til Kommunitetets Kasse i Anledning af fornævnte Overdragelse 4 Skp. Byg efter Kapitalstaxten for Falster á 12 Kr 52 Ø pr Td. er D D betalt med 6 Kr 26 Ø hvorfor kvitteres.

Universitetetskvæsturens Kassererkontor den 17 Decbr 1878
Frydensberg.

Not
P Lund.

Med Forbehold af Kommunitetets Ret i enhver Henseende efter det oprindelige Arvefæsteskjøde af 27 Septbr 1806 paa Godthaabsgaard hvoraf den ved foranstaaende Skjøde afhændede Ejendom er en Parcel saavelsom den senere under 16 Juni 1826 vedtagne ny Skjødeformular, saasom med Hensyn til virkningen af Ejendommens Overdragelse uden Udstedelse af lovligt af Universitetskvæsturen paategnet og tinglæst Adkomstdokument, de jorddrotlige Rettigheders Betaling, Kommunitetets Fortrinsret for 3 Aars Afgifter, Virkningen af Restancers Paadragelse og Forpligtelse til at holde Bygningerne forsikrede for deres fulde Værdi i Brandkassen haves fra Kommunitetets Side Intet mod Tinglæsningen af dette Skjøde at erindre.

Kjøbenhavn i Universitetetskvæsturen den 17 Decbr 1878
Gede.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 24 Decbr. 1878 og protokolleret tilligemed Værgebeskikkelsen og Fuldmagten.

I Vederlag for Præstetiende paa-

Læst 24 Decbr. 1878.

hviler der Ejendommen ¨ ¼ Fdk. Rug, Byg og Havre af hver Sort.

Madsen Kst.

# #

Stempel 1 Kr.

Værgebeskikkelse.

Da Lods Hans Nielsen af Gjedesby i August Maaned 1870 er forsvundet uden senere at have været at finde, bliver efter derom indkommet Begjæring og i Overensstemmelde med Fr. 11 Septbr. 1839 §7 Lærer S. Petersen af Gjedesby herved beskikket til som Værge at deltage med hans Hustru Johanne Andersdatter i Bestyrelsen af hendes og den borteblevnes fælles Bo, saalænge Ægteskabet staar ved Magt.

Nykjøbing Herreds Skifteret den 15 Februar 1876.
Pontoppidan
(L. S.).

# #

Fuldmagt

Underskrevne Johanne Andersdatter nu i Gjedesby, hvis Mand forhen Styrmand, senere Lods Hans Nielsen maa antages forulykket paa Hjemsepladsen fra Nysted i August 1870 i hvilken Anledning der af Øvrigheden i Henhold til Fr. 11 Septbr. 1839 §7 er beskikket mig en Værge til i Forening med mig at bestyre Boets Anliggender, meddeles herved i Forening med bemeldte min beskikkede Værge, med underskrevne Lærer S. Petersen i Gjedesby, Hr. Overretssagfører Jensen i Nykjøbing p F Fuldmagt til at udstede Skjøde paa det Boet tilhørende Sted Matr Nr 6c i Maglebrænde med Bygninger og Grund af Hartkorn 1¼ Alb., Glskat 16 Ø, idet jeg bemærker, at Stedet var afhændet allerede forinden min Mand forulykkede og Kjøbesummen betalt, men uden at Handelen var fuldbyrdet ved Skjøde.

Gjedesby den 17 Februar 1876.
Johanne Andersdatter
Som Værge i Henhold til Fr 11 Septbr. 1839 §7.
S. Petersen.

Til Vitterlighed
Jørgen Olsen Niels Olsen.