Skøde

8 Juni 1880

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


19.

Stempel 8 Kr. 30 Ø.

Skjøde.

Direktionen for det Classenske Fideikommis Gjør vitterlig: at vi i Følge kgl Bevilling af 6 Januar 1852 tinglæst 12 Febr. næstefter og Auktionen den 1 April 1879, have solgt og afhændet, ligesom vi herved skjøde og overdrage til den Højstbydende ved forbemeldte Auktion den 1 April 1879 Aftægtsgaardmand Morten Olsen Skrikke Huset Matr. No 11 af Alkestrup By, Maglebrænde Sogn, Stubbekjøbing Herred der efter den ny Matrikel staar for Ager og Engs Hartkorn 2¾ Alb uden Glskat med dets Bygninger hvorunder en paa Gaden udenfor Ejendommen beliggende Smediebygning og tilliggende Jord imod at Kjøberen Morten Olsen Skrikke for det til ham saaledes Afhændede udreder en Kjøbesum af 1240 Kr. skriver Tolv Hundrede og Fyrretyve Kroner.
Af forannævnte Kjøbesum er 620 Kr. kontant udbetalt til os og Resten 620 Kr. berigtiget derved, at kjøberen har udstedt sin Panteobligation af D. D. til Fideikommisset med Sikkerhed i den ham overdragne Ejendom.
Ved dette Skjøde er hæftet en Gjenpart af Matrikelkortet, som viser Grændserne af den Ejendom som er Gjenstand for nærværende Overdragelse; man da denne afhændes saaledes som Fideikommisset hidtil har ejet den, skal bemeldte Kort ikke medføre nogetsomhelst Ansvar for os eller efterkommende Direktører for Fideikommisset i Henseende til Omfang eller Størrelse af det paagjældende Areal eller i nogen anden Maade.
Aktieretten for den indfriede Del af Bankhæftelsen er Ejeren uvedkommende. Og da Morten Olsen Skrikke som forommeldt nu har fyldestgjort Fideikommisset for den akkorderede nuværende Kjøbesum, skal den saaledes afhændede Ejendom imod nøjagtig Opfyldelse fra Kjøebrens og efterkommendes Ejeres Side af de overtagne og det Solgte paahvilende Forpligtelser være og forblive Morten Olsen Skrikke hans Arvinger og andre senere lovlige Erhvervede tilhørende som deres fuldkomne Ejendom.
Til Bekræftelse herom have vi udstedt dette Skjøde der kan tinglæses imod at Kjøberens Panteobligation af D. D. samtidig læses

Læst 8 Juni 1880.

til Tinge uden præjudicerende Anmærkning, hvorhos bestemmes, at ethvert senere Skjøde eller andet Adkomstdokument paa denne Ejendom eller Dele deraf skal forinden det tinglæses forevises for Fideikommissets Befuldmægtigede paa Corselitze som forsynder det med Forevisningspaategning uden Betaling, og bedet Skjøder tillige tinglæst med Hensyn til denne Forevisning.

Kjøbenhavn og Corselitze i Direktionen for det Classenske Fideikommis den 31 Maj 1880.
Classen Haxthausen. Tillisch Rosenørnelhn. / Saugman.

I Henhold til Indenrigsministeriets Skrivelse af 15 Febr. f. A. paategnes dette Skjøde til Tinglæsning.

Kjøbenhavn og Corselitze i Direkti
Lolland-Falsters Stiftamt den 3 Juni 1880.
Paa Stiftamtmandens Vegne
Olivarius
Fm.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 8 Juni 1880 dels som Skjøde dels med Hensyn til Forpligtelsen til Adkomstdokumenters Forevisning.

Af Pante- og Skjødebogen ses det ikke, at Sælgeren har Adkomst paa Smediebygningen med tilliggende Jord.

Madsen
kst.