Skøde

7 December 1880

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


26.

Stempel 2 Kr.

Skjøde

Underskrevne Niels Peder Nielsen sælger og skjøder herved til Christen Larsen af Oure den mig i Følge Skjøde af 22 Juli 1880 tilhørende Ejendom Huset Matr. No 22 i Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 2 Fdk ½ Alb. med de samme Rettigheder og Forpligtelser, hvormed jeg hidtil har ejet det, og med Glskat under Gaardene. Ejendommen henhører under Stangerup Gods i hvilken Henseende bemærkes, - at den ikke maa afhændes til Fremmede - og Ubekjendte og ejheller uden Godsadministrationernes Samtykke. Paa Jordlodden hviler aarlig Afgift til Gaardmændene i Maglebrænde stor 4 Kr. en tidligere Ejer mangler tinglæst Adkomst og Præstetiendes svares med 1¾ Fdk Byg.
Kjøbesummen 300 Kr. skriver Tre Hundrede Kroner er betalt kontant, og jeg er pligtig at hjemle Kjøberen Ejendommen fri for al Behæftelse saaat dette Skjøde kan tinglæses uden præju-

Læst 9 November 1880.

dicerende Bemærkning.

Maglebrænde den 1 Oktober 1880.
Peter Nielsen.

Til Vitterlighed
E. Bjørn. C. P. Christensen.

Jeg underskrevne Christen Larsen erkjender herved, at det er en Fejltagelse, naar N. P. Nielsen ved foranstaaende Skjøde har solgt mig hele Matr. No 22 i Maglebrænde By og Sogn, der bestaar af et Hus med Grund og tilliggende Have samt en særskilt beliggende Jordlod, idet jeg alene har kjøbt Huset med Grund og Have, hvilken Ejendom nu ved Indenrigsministeriets Udstykningsapprobation af 27 November 1880 under Matr. No 22a i Maglebrænde By og Sogn er ansat til Hartkorn ½ Album, Gammelskat 7 Øre. Præstetienden, der af det samlede Matr. No 22 udgjør 1¾ Fdk Byg, er ved Indenrigsministertiets ovennævnte Skrivelse fra for Matr. No 22a ansat til ¼ Fdk Byg. I Henhold til foranstaaende begjæres nærværende Skjøde alene tinglæst som Adkomst for mig oaa Matr. No 22a med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn ½ Alb., Glskat 7 Ø. Kjøbesummen for Hus med Have er som i Skjødet benævnt 300 Kroner Matr. No 22a og Matr. No 22b hæfte i Forening for Afgiften til Gaardmændene.

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing 4 December 1880.
Christen Larsen.

Til Vitterlighed
H. Munk. S. Smidt.

I Henhold til Indenrigsministeriets Skrivelse af 27 November d. A. paategnes dette Skjøde til Tinglæsning.

Lolland-Falsters Stiftamt den 6. December 1880.

Paa Stiftamtmandens Vegne.
Olivarius
Fm.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 7 December 1880.
Kort forevist.

Madsen
kst.