Skøde

8 Januar 1884

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


24.

Stempel 5 Kr. 85 Ø.

Transport.

Jeg underskrevne Tømrer Rasmus Pedersen af Maglebrænde sælger herved til Møller Rasmus Hansen af Oure af den mig i Følge Mageskifteskjøde kontrakt mellem Claus Pedersen og mig, dateret 23 Januar 1883 tilhørende Ejendom i Maglebrænde By og Sogn den med Matr. No 32 betegnede Del af samme, der er særskilt beliggende inde i Byen og har Hartkorn 1 Fdk. ¨ Alb. uden Gammelskat. Kjøberen er bekjendt med, at Præsteembedet, der tidligere ejede Ejendommen, manglede tinglæst Adkomst paa samme, og at Præstetienden paahviler Matr.

Tingdagen den 8 Januar 1884.

No 4i og 32 i Forening med 1 Skp. Byg aarlig.
Betingelserne for Handelen ere følgende :
1. Kjøberen modtager Ejendommen strax fra Dato for hans Regning og Risiko i enhver Henseend. De paa Matr. No 32 opførte Bygninger har jeg Ret til at nedbryde og bortføre med Undtagelse af Grundstenene, der tilhøre Kjøberen. Den ene af Bygningerne har jeg nedrevet; derimod forbeholder jeg mig Bopæl for mig og Familie i den anden Bygning indtil videre, dog skal ogsaa denne Bygning være nedrevet og bortført inden den 11 Juni d. A.
2. Kjøbesummen udgjør 880 Kr., skriver Otte Hundrede Otteti Kroner, der berigtiges paa følgende Maade
- a. Kontant er betalt K ................................................................................... Kr. 280,00
- hvorfor min Underskrift er Kvittering.
- b. Resten .......................................................................................................... ¨ 600,00
- betales i 11 December Termin 1883 med Renter
- 4 procent pro anno fra 11 Juni Termin 1883 til
- Betaling sker.
- _________
- udgjør fornævnte ......... Kr. 880,00
3. Alle Skatter og Afgifter af Kjøbesummen, der forfalde fra og med den 1ste April 1883 at regne og fremtidig, udredes af Kjøberen.
4. Samtlige Omkostninger ved nærværende Handels Berigtigelse bæres alene af Kjøberen. - Dog bekoster jeg Præstetienden fordelt, ligesom jeg er pligtig at besørge og bekoste Ejendommen frigjort for de den paahvilende Prioritetsbehæftelser, saaledes at Rasmus Hansen kan erholde Skjøde frit for hindrende Restanmærkning.
5. Naar Kjøbesummen er berigtiget, skal Rasmus Hansen være berettiget til i mit Sted af Claus Pedersenat erholde Mageskifteskjøde paa Matr. No 32 i Maglebrænde, hvortil jeg herved transporterer ham min Ret.

#

Jeg underskrevne Rasmus Hansen indgaar herved paa foranstaaende Betingelser, som jeg forpligter mig til skadesløst at opfylde.
I Søgsmaalstilfælde ere vi begge underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25 Januar 1828 og

Tingdagen den 8 Januar 1884.

pligtige at møde inden Forligskommissionen for Stubbekjøbing Forligskreds og Stubbekjøbing Herreds Ret efter Varsel som til indenherreds Mand forkyndt paa den solgte Ejendom, hvor vi end have Bopæl.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 29de Februar 1883.
Som Sælger. Som Kjøber.
R. Pedersen. R. Hansen.

Til Vitterlighed.
R. Mathisen. H. Munk.

Skjøde.

Jeg underskrevne Tømrer Rasmus Pedersen af Maglebrænde, der ved Mageskifteskjøde tinglæst 12 Juni 1883 er bleven Ejer af den ved foranstaaende Transport solgte Ejendom skjøder og afhænder herved til Møller Rasmus Hansen denne Ejendom, der i Henhold til Indenrigsministeriets Skrivelse af 23de Juni 1883 maa adskilles fra Matr. No 4i. I Henhold til samme E Skrivelse bemærkes, at Præstetienden af Matr. No 32 udgjør ¾ Fdk. Byg aarlig.
Kjøbesummen Kr. 880 skriver Otte Hundrede Otteti Kroner er berigtiget ved, at jeg i Dag har modtaget Restbeløbet 600 Kr. med Renter som i Transporten betinget, og Matr. No 32 i Maglebrænde med Bygninger ig Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk. ¨ Alb. uden Gammelskat. Skal derfor herefter tilhøre Møller Rasmus Hansen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har ejet denne Ejendom i Følge formeldte min Adkomst. Den paa Matr. No 32 hvilende Pantegjæld Kr. 484,54 skal jeg besørge og bekoste udslettet inden Udgangen af 1883.

Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 14de December 1883.
R. Pedersen.

Til Vitterlighed.
Gjern. H. Munk.

Foranstaaende Skjøde paategnes herved til Tinglæsning med Bemærkning, at Matr. No 32 i Maglebrænde i Følge Indenrigsministeriets Skrivelse af 23de Juni 1883 vil

Tingdagen den 8 Januar 1884.

være at bebygge inden 2 Aar eller at forene med anden Ejendom.

Lolland-Falsters Stiftamt den 15de December 1883.
Holsten.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 8 Januar 1884.

Madsen
kst. (L. S.)