Skøde

7 Maj 1895

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


5.

Stempel 4 Kr.

Skøde.

Undertegnede Maren Jensen af Maglebrænde skøder og overdrager herved fra mig og Arvinger til Musiker J. P. Panton af Maglebrænde den mig ifølge tinglæst Adkomst tilhørende Ejendom M. Nr. 9i af Maglebrænde By og Sogn af Hartkorn ¾ Alb, Gammelskat 13 Øre med Ejendommens Andel i Sognets Kirketiende med paastaaende Bygninger og deri værende mur- søm- og nagelfaste Appertinentier, herunder Kakkelovne, Komfur og indmuret Gryde for en Købesum af 600 Kroner, der er berigtiget derved at Køberen overtager eller indfrier og fra Dato forrenter Prioritetsgælden til Stubbekøbing Sparekasse 300 Kr, der forrentes med 4% p. a. og samtidig hermed til mig har udstedt en Panteobligation for Restkøbesummen 300 Kroner, og iøvrigt paa Vilkaat at Køberen, der har tiltraadt Ejendommen betaler alle fremtidig forfaldende Skatter og Afgifter af Ejendomme og betaler samtlige med Handelen forbundne Omkostninger, herunder Udslettelsen af min Obligation til Stubbekjøbing Sparekasse.
Det bemærkes, at Ejendommen henhører under Stangerup Gods i hvilken Henseende bemærkes at der paa hver hel Gaard under Godset hæfter Kapital Kr 83,62, for hvilket Beløb udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, ligesom der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb 193 Kr

Tingdagen den 7de Maj 1895.

88 Øre foruden endel Naturalier, der ikke ere anslaaede i Penge, at der paa Maglebrænde Sogns Kirketiende hæfter 1100 Kr, der dog skulle være betalte, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken.

Til Bekræftelse med min og Køberens Underskrifter vidnesfast.

Skrevet i Stubbekjøbing den 30 April 1895
Maren Jensen J. P. Panton

Til Vitterlighed :
Ludvig Hanson. J. Hanson

Læst inden Stb Herreds Ret den 7de Maj 1895. Skatteattest forevist.

Ejendommens Præstetiende er konstateret til Udredelse med 0¼ Fdk Byg aarlig; af Gælden til Stubbekjøbing Sparekasse er betinget 5% Rente p. A.

P. M. Anker (L S.)