Testamente

7 November 1876

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.

1.

Læst 7 November 1876

Stempel 84 s.

Stempeltaxt 5 Kr. 30 Ø
Lolland-Falsters Stiftamt den 7 Oktobr 1870
Holsten

Testamente.

Da vi underskrevne Ægtefolk, jeg Husmand Hans Jørgensen og jeg Maren Hansdatter begge af Maglebrænde By ikke have Livsarvinger saa har enhver af os af Omsorg for den anden

Læst 7 November 1876.

med fri Villie og fuld Overlæg besluttet at indsætte, ligesom herved gejnsidig indsætte den Længstlevende af os til at være uindskrænket Ejer uden Deling af vort hele Bo være sig Penge, Effecter faste Ejendomme eller i dag kan anden Gjæld Intet i nogen Maade undtaget. Den Længstlevende er som Følge heraf uden Afgivet til den første afdødes Arvinger berettiget til at udlade sig i nyt Ægteskab saavelsom til paa enhver som helst anden Maade at disponere over det hele Bo. Til Vitterlighed om, at vi frivilligen og ved sund Sands og Samling have oprettet, jeg Hans Jørgensen egenhændigt og jeg Maren Hansen med ført Pen have underskrevet dette Testament have vi formaaet undertegnede tvende Mænd det at underskrive som Testamentsvidner. Det bemærkes sluttelig under Eds Anbud, at Værdien af de gjenstande, hvorover der gjensidigt disponeres ikke overstiger 500 Rdl.

Maglebrænde den 10 Januar 1853
Hans Jørgensen Maren Hansdatter
- m. f. p.

Som Ti tilkaldte Testamentsvidner bevidne vi herved under Eds Anbud, at Testatorerne Husmand Hans Jørgensen og Kone Maren Hansdatter af Maglebrænde i vor Overværelse og ved deres Fornufts fulde Brug after at nærværende Testament for dem tydeligt være oplæst have modtaget og Hans Jørgensen egenhændigt og Maren Hansdatter vedført Pen underskrevet samme.

Maglebrænde den 10 Januar 1853
M. Rasmussen David Staal.

Aar 1856 den 19 December mødte fornævnte Hans Jørgensen og Maren Hansdatter, som begge ere undertegnede Vidner personligen bekjendte paa Notarielkontoret i Stubbekjøbiing og erklærede at de havde underskrevet foranstaaende Testament, efter at sammes Indhold tydeligen var oplæst for dem, hvilket herved notarialitet attesteres saavelsom at de begge ved denne Lejlighed være ved deres Fornufts fulde Brug.

Oxenbøll
Not. publ.
(L. S.)

Vidner
P. Schultz R Erichsen.

gl. 2 Rdl 1 M 11 s.

Indført i Stubbekjøbing Herreds Skifteprotokol p.t. 1/1 71

Stubbekjøbing By og Herred den 30 September 1876
Madsen
cst.

gl. 75 Ø.

Læst 7 November 1876.

Nærværende Testament begjæres herved tinglæst som Adkomst for mig paa den af min afdøde Mand ejede Ejendom Matr. Nr. 10c i Maglebrænde By og Sogn med Bygning og Tilliggende af Hartkorn 1¾ Alb. Gl. Kr. 0.22. samt Konge og Kirketiende.
Sidste Kjøbesum Kr. 400.

Maglebrænde den 4 November 1876.
Paa Vedkommendes Vegne
Gjern.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 7 Novmeber 1876.

Madsen
cst.