Auktionsskøde

12 Januar 1886

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


24.

Stempel 10 Kr 80 Ø.

Vilhelm Michael Christian Oxenbøll

Tingdagen d: 12te Januar 1886.

Borgmester, Byfoged og Byskriver i Stubbekjøbing Kjøbstad, Herredsfoged og Skriver i Stubbekjøbing Herred samt sammesteds Auktionsdirektør, Ridder af Dannebroge.
Gjør vitterligt: 1885 d: 6te Juni Formiddag KL: 11 blev Stubbekjøbing Herreds Auktionsret sat paa den, forhenværende Møller Rasmus Hansen, tilhørende Ejendom i Maglebrænde og i den ordinære Auktionsdirektørs Forfald paa Grund af andre Embedsforretninger administreret af ex. juris Fuldmægtig H. Munk af i Overværelse af Vidnerne Sognefoged Damm og Plitibetjent Østergaard, hvor de efter Begjæring af Stubbekjøbing Herreds Skifteret blev afholdt Auktion over den forhenværende Møller Rasmus Peder Hansen tilhørende Ejendom Matr. Nr: 328 i Maglebrænde.
1) Auktionsplakat, der har været indrykket i Lolland- Falsters Stiftstidende, Folketidende og Stubbekjøbing Avis samt bekendtgjort ved Kirkestævne.
2) Panteattest.
3) Auktionskonditioner.
4) Skjøde til Rasmus Hansen, dateret 14 December 1883 tinglæst 8 Januar 1884.
5) Assurancepolice paa Bygningen
6) Kort over Ejendommen
Nr. 1, 2 og 3 indlemmes saalydende.
Auktion
over
et Hus i Maglebrænde.
Efter Begjæring af Stubbkjøbing Herreds Skifteret stilles den Dødsboet efter fhv. Møller Rasmus Hansen tilhørende Ejendom Huslodden Matr. Nr. 32 i Maglebrænde By og Sogn skyldsat for Hartkorn 1 Fdk uden Gammelskat til Bortsalg ved en eneste Auktion, som afholdes paa Ejendommen Lørdagen d. 6te Juni d. A. Formiddag Kl. 11.
Paa-

Tingdagen d: 12te Januar 1886.

Ejendommen er i 1883 opført et godt grundmuret, teglhængt Hus, der er beliggende ved Landevejens midt i Maglebrænde og egner sig godt for en Haandværker.
Stubbekjøbing Herredskontoir d: 18 Maj 1885.
Oxenbøll.
Foranstaaende er læst ved Kirkestævne i Maglebrænde d. 24 Maj 1885.
S. F. Damm.
Fremlagt i Stubbekjøbing Herreds Auktionsret d: 6te Juni 1885.
H. Munk.
Fm.

# #

Stempel 30 Øre.
Panteattest.

Ifølge Skjøde tinglæst 8 Januar 1884 staar Rasmus Hansen indtegnet som Ejer af Ejendommen Matr Nr 32 i Maglebrænde By og Sogn skyldsat for Hartkorn 1 Fdk: uden Gammelskat, af hvilken Ejendom, der svares i aarlig Vederlag for Præstetiende 0¾ Fdk: Byg efter Kapitalstaxt, hvorimod der iøvrigt ikke paahviler den nogen Hæftelser.
Dette attesteres herved overensstemmende med Skjøde- og Pantebøgerne med Tilføjende, at der er Mangel i Henseende til en tidligere Ejers Adkomst paa Ejendommn, idet den er afhændet af Sognepræsten i Maglebrænde, der besad den uden behørig tinglæst Adkomst.
Stubbekjøbing Herredsskriver Kontoir d: 12 Maj 1885.
Oxenbøll
Gb: Kr. 3,90.
Fremlagt i Stubbekjøbing Herreds Auktionsret d: 6 Juni 1885
H. Munk
Fm.

# #

Konditioner.

hvorefter den Dødsboet efter fhv. Møller Rasmus Hansen tilhørende Ejendom i Maglebrænde bortsælges ved Auktion Lørdagen d: 6te Juni d. A. Formiddag Kl. 11.

Tingdagen d: 12te Januar 1886.

§ 1.

Ejendommen, som sælges, er Huslodden Matr: Nr. 32 i Maglebrænde By og Sogn, skyldsat for Hartkorn 1 Fdk uden Gammelskat med derpaa værende Bygninger, den sælges saaledes, som den er og forefindes, uden noget Ansvar for Dødsboet og Skifteretten og med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed den hidtil har tilhørt Dødsboet, i hvilken Henseende overensstemmende med Skjødet og Panteattesten fremhæves, at der paahviler den i Vi..... for Præstetiende 0¾ Fdk: Byg aarlig, og at en tidligere Ejer, nemlig Sognekaldet, har manglet tinglæst Adkomst.

§ 2.

Ejendommen kan tiltrædes af Kjøberen, saasnart Budet er approberet, og den staar alt Fmd fra Approbationer for Kjøberens Regning og Risiko. - Forsaavidt hændelig Ulykke maatte ramme den imellem Auktionen og Approbationen, bliver saadant for Kjøberens Regning og Risiko, og han skal oppebære Assurancesummen imod at sørge for dens anordningsmæssige Anvendelse - dog først - naar han har opfyldt sine Forpligtelser efter disse Konditioner. Huset er Brandforsikret for 1540 Kr. -

§ 3.

Opraabet sker efter den ved Registreringen skete Vurdering 2000 Kr. og intet Overbud modtages ringere end 20 Kr. -

§ 4.

Kjøberen svarer alle Skatter og Afgifter til Staten, Kommunen, Embeder og Private, der forfalde fra og med 1ste April d. A.

§ 5.

Den Højstbydende er pligtig til, foruden Hammerslag gives, at stille behørig Sikkerhed for sit Bud og sker dette ikke, bliver Hammerslag at give før den Næstbydende, som stiller en saadan Sikkerhed.

Tingdagen d: 12 Januar 1886.

Skulde Boets Vedkommende nægte Approbation paa det Bud, paa hvilket der er givet Hammerslag, er den Bydende pligtig at vedstaa sit Bud ved en ny Auktion, saafremt denne afholdes inden Forløbet af 4 Uger.

§ 6.

Med Kjøbesummen gives der Henstand til 11 Decbr. Termin 1885, til hvilken Tid den vil være at indbetale skadesløst til undertegnede Skifteret tilligemed Renter 4% p. A. fra Approbationsdagen af.

§ 7.

Udenfor Kjøbesummen betaler Kjøberen endvidere skadesløst inden 14 Dag efter Approbationen
a. Til AuktionsDirektøren dennes Regning for Auktionen.
b. Til Skifteretten, Gebyhr for Panteattesten og Udgifterne ved Auktionens Bekjendtgjørelse samt derhos Omkostningerne ved Jordens Bearbejdning i indeværende Foraar.

§ 8.

Naar Kjøberen har berigtiget Kjøbesummen med Renter og iøvrigt har opfyldt disse Konditioner, er han berettiget paa egen Bekostning at erholde Auktionsskjøde, hvis Tinglæsningen tilligemed ½ p. C. Afgift ligeledes bliver at betale af ham.

§ 9.

Kjøberen og hans Kautionist er uberettiget til af nogensomhelst Grund at undlade at præstere den betingede Udbetaling til den fastsatte Termin, og saafremt de maatte formene at have noget Krav paa Boet, ville de have at gjøre saadant gjældende ved særskilt Søgsmaal. -

§ 10.

Skulde Kjøberen misligholde Konditionerne, vil Ejendommen for hans og Kautionistens Regning blive bortsolgt ved én Auktion bekjendtgjort med

Tingdagen d: 12 Januar 1886.

14 Dages Varsel i Lollands-Falsters Stiftstidende overensstemmende med Forskrifterne i Frd 11 Septbr 1823 § 4. Udbringes Ejendommen ved denne Auktion til mere, end den uefterrettelige Kjøber skulde have givet, er saadant ham uvedkommende, hvorimod i det modsatte Tilfælde han og hans mulige Kautionist skulle være pligtige at udrede det manglende Beløb skadesløst. -

§ 11.

Kjøber og Kautionist skulle uden Hensyn til Bopæl eller Opholdssted møde og svare i Forligskommissionen for Stubbekjøbing Forligskreds og Stubbekjøbing Herreds Ret efter Varsel som til indenherreds Mand, forkyndt paa den til Salg stillede Ejendom uden Hensyn til, om de - eller deres Arvinger - der skulle hæfte En for Alle og Alle for En, der ere tilstede eller ikke, saa skulle de og i Søgsmaalstilfælde betale Renter og Omkostninger skadesløst i alle Interesser og være undergivne den hurtige Retsforfølgning efter Frd 25 Januar 1828.

§ 12.

Forandringer i og Tillæg til nærværende Konditioner forbeholdes.

Stubbekjøbing Herreds Skifteret d: 15 Maj 1885
Oxenbøll.

Fremlagt i Stubbekjøbing Herreds Auktionsret d: 6 Juni 1885.
H. Munk
Fm.

Det Øvrige følger.

Konditioner og Panteattest oplærtes, hvorhos Kjøber gjordes bekjendt med de øvrige fremlagte Dokumenter.
Derefter opraabtes Ejendommen for 2000 Kr.
Højstbydende var Stenhugger Hans Nielsen af Maglebrænde med ..... 1620 Kr skriver Sexten Hundrede og Tyve Kroner, pa hvilket Bud blev givet Hammerslag.
Næstbydende var Tjenestekarl Anders J. Andersen

Tingdagen d: 12 Januar 1886.

af Our med ..... 1600 Kr..
Den Højstbydende fremstillede som Kautionist og Selvskyldner for Opfyldelsen af sine Forpligtelser efter Konditionerne Gaardejer Peder Hansen af Maglebrænde.
Det passerede oplæst og underskrevet.

Auktionen sluttet.
P. Hansen. Hans Nielsen

Auktionsretten hævet
H. Munk.
Fm

Vidner.
J F. Damm. Østergaard.

# #

Efter at foranstaaende af Stenhugger Hans Nielsen gjorte Bud er approberet af Skifteretten og H. Nielsen derhos har godtgjort at have berigtiget Kjøbesummen og iøvrigt opfyldt Konditionerne saa tilskjøde jeg ham herved i Kraft i mit Embede som AuktionsDirektør og i Overensstemmelse med de om Auktionsværende gjældende Lova og Anordninger den forannævnte Ejendom Matr: Nr. 32 i Maglebrænde By og Sogn med Bygninger og Jorder af Hartkorn 1 Fdk uden Gammelskat, hvilken Ejendom herefter skal tilhøre H. Nielsen med de Byrder og Rettigheder, hvormed den har tilhørt den tidligere Ejer.

Til Bekræftelse under min Haand og Embedets Segl.

Stubbekjøbing Herreds Auktionsret d: 11 Januar 1886.
Madsen
kst.
L. S.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d: 12 Januar 1886
Madsen
kst