Købekontrakt / Skøde

9 Januar 1894

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


108./

Stempel 3 Kr. 65 Øre.

Købecontrakt.

Jeg underskrevne Møllebygger Carl Christian Torkildsen i Maglebrænde sælger og afhænder herved til Mucikus Johan Peter Panton i Gunsemagle i Forventning af Indenrigsministeriets Udstykningstilladelse til nærmere Overdragelse med ced Skøde en Parcel af den mig ifølge Skøde, tinglæst 11 Januar 1887 tilhørende Ejendom Matr No 4p af Maglebrænde By og Sogn med Tilliggende af Hartkorn 1 Fdk 1½ Alb, Glskat 83 Øre paa følgende nærmere Vilkaar :
1, Parcellen udgjør den mellemste Del af Matr No 4p, den er opmaalt og afsat i Marken af Landinspektør Blangstrup i Nykjøbing p. F.

Tingdagen den 9 Janr. 1894.

Køberen skal langs med Parcellens østre Hegn aflægge en 3½ Al bred Vej til Afbenyttelse af Ejeren af den sydligste Parcel af det nuværende Matr No 4p. Køberen har Medafbenyttetsesret af Vejen langs med det østre Hegn af den nordligste Parcel af Matr No 4p. Vejretten for den sydligste Parcel over Køberens Parcel og har Køberens Parcel over den nordligste Parcel thinglæses som Servitut henholdsvis paa Køberens Parcel og min nordligste Parcel samtidigt med at jeg meddeler Køberen Skøde paa det herafhændede Jordstykke.
Køberen og efterfølgende Ejere af den herafhændede Parcel afbenytte i Forening med Ejerne af de 2 andre Parceller af Matr No 4p Brønden paa min nordligste Parcel imod at deltage i Reparatinsomkostningerne paa samme. Ogsaa denne Brøndret vil være at læse som Servitut paa den nordligste Parcel af M. N. 4p samtidig med at jeg meddeler Køberen Skøde paa den herafhændede Parcel.
2, Parcellen tiltrædes den 1ste December d. A.
3, Købesummen er fastsat til 250 Kr, hvilke To Hundrede Femti Kroner betales med Parcellens Tiltrædelse eller senest i 11te December Termin d. A.
4, Samtidig med at jeg modtager Købesummen meddeler jeg Køberen Skøde paa Parcellen, i hvilket jeg hjemler ham denne overensstemmende med nærværende Købekontrakt og iøvrigt med de samme Rettigheder, Byrder og Forpligtelser, hvormed jeg hidtil har ejer samme, i hvilken Henseende bemærkes, at der paahviler Matr No 4p. Præstetiende og Kirketiende, henholdsvis 2 Fdk Byg og 2 Fdk Byg, samt Kongetiende, og at der paa samme Matr No hviler Andel i den Matr No 4c i Maglebrænde m. m. af samler Hartk. 2 Skp 1 Fdk 2¾ Alb. paahvilende aarlige Afgift til Sognepræsten 6 Skp Byg.
5, Skatter og Afgifter m. v. Parcellen paahvilende Byrder præsterer Køberen fra og med 1ste Januar 1894.
6, Omkostningerne ved Udstykningen betaler Køberen og jeg med Halvdelen hver; Omkostningerne ved Oprettelsen af Købekontrakt og Skøde med Tinglæsning udredes ved Oprettelsen af Købekontrakt og Skøde med Tinglæsning udredes af Køberen, hvorimod de ældre Hæftelsers Aflæsning sker paa min Bekostning.
7, I Tilfælde af Søgsmaal, Handelen vedrørende, anvendes den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25. Janr. 1828

# #

Jeg underskrevne Musikus Johan Peter Panton i Gunsemagle indgaar paa nærværende Købekontrakt.

p. t. Stubbekjøbing d 5 Oktober 1893
C Chr. Torkildsen J. P. Panton

Til Vitterlighed
L Ravnsgaard. J. Rasmussen

Tingdagen den 9 Janr. 1894.

Skøde.

Jeg underskrevne Møllebygger Carl Christian Torkildsen skøder og overdrager herved til Musikus Johan Peter Panton i Medfør af foranstaaende Købekontrakt, dateret 5te Oktbr. d. A.., den i samme ommeldte Parcel i Henhold til Indenrigsministeriets Udstykningapprobation af 22de November a. A. under Matr. No 4r af Maglebrænde By og Sogn er ansat til Hartk. 1 Alb. Glskat 18 Øre. Og da Køberen nu har betalt Købesummen og lovet iøvrigt at opfylde Betingelserne for Handelen, saa skal bemeldte Parcel Matr. No 4r herefter tilhøre ham overensstemmende med hvad herom er fastsat i Købekontrakten.
Det bemærkes, at Præstetienden af Matr. No 4r svares med ½ Fdk Byg om Aaret. Med Hensyn til Hæftelserne henvises iøvrigt til Købekontraktens Post 4.
Jeg Musikus Johan Peter Panton modtager nærværende Skøde, der begæres tinglæst tillige som Servitut paa Matr. No 4r for den Naboejendommen Matr. No 4s i Maglebrænde ifølge Købekontraktens Post 1 tilkommende Ret til Passage over Matr. No 4r ad en 3½ Al. bred Vej langs med nævnte mine Ejendommes østre Hegn.

p. t. Stubbekjøbing den 21 December 1893
C Chr. Torkildsen J. P. Panton

Til Vitterlighed om rigtig Datering.
L Ravnsgaard. Joh Rasmussen

Bygafgiften til Sognepræsten anslaas, forsaavidt Matr. No 4r angaar kapitaliseret til at andrage 8 Kr.

For Vedkommende
L Ravnsgaard

Foranstaaende Skøde paategnes herved til Tinglæsning med Bemærkning at der ifølge Indenrigsministeriets Udstykningsapprobation af 22 Novbr. f. A. paahviler Parcellen Matr. No 4r i Maglebrænde i Kirketiende ½ Fd Byg.

Lolland-Falsters Stiftamt den 5 Januar 1894
Fabritius Tengnagel.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 9 Janr 1894 ~ Kort forevist.

Tillige læst som Servitut med Hensyn til den Ejeren af Matr. No 4s forbeholdte Vejret.

P. M. Anker (L S)