Mageskifte

2 November 1880

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


7.

Stempel 10 Kroner.
Mageskifteskjøde.

Jeg underskrevne Tømrer Rasmus Pedersen af Maglebrænde skjøder og mageskifter herved til Husmand Rasmus Nielsen af Gunsemagle den mig i Følge Skjøde, tinglæst 9 September 1873, tilhørende Ejendom paahvilende Byrder og Hæftelser, som Kjøberen uden Undtagelse overtager og tilsvarer, fremhæves, at der af Ejendommen svares aarlig Præstetiende 2 Fdk Byg, at Kirketienden udredes med 2 Fdk Byg aarlig og at der paa Ejendommen hviler Andel i den Matr. No 4c m. fl. Nrr paahvilende aarlige Bygafgift til Sognepræsten i Stubbekjøbing stor 6 Skp (Det samlede Hartkorn, hvoraf denne Afgift udredes, andrager 2 Skp 1 Fdk 2¾ Alb.
Kjøbesum-

Læst 2 November 1880.

men er berigtiget derved at Rasmus Nielsen har forpligtet sig til at udstede Mageskifteskjøde paa Ejendommen Matr No 28a i Gunsemagle overensstemmende med vor Mageskiftekontrakt af 6 ds. og Matr. No 4p i Maglebrænde med Bygninger og Tilliggende skal derfor herefter tilhøre Rasmus Nielsen med de samme Byrder og Rettigheder, hvormed jeg har ejet denne Ejendom i Følge formeldte min Adkomst og iøvrigt paa de Betingelser der nærmere ere specificerede i den fornævnte Mageskiftekontrakt med Paategning af D. D.
Ejendommens Værdi ansættes for det stemplede Papirs Skyld til 1500 Kr. skriver Femten Hundrede Kroner. Byttesummen er i Kontrakten ansat til 850 Kr., altsaa Værdi for Matr. No 28a i Gunsemagle 2350 Kroner.

Til Bekræftelse med vore Underskrifter i Vidners Overværelse.

Skrevet i Stubbekjøbing den 19 Oktober 1880.
R. Pedersen. R. Nielsen.

Til Vitterlighed.
N. P. Hansen. H. Munk.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 2 November 1880.

Mageskifteskjødet paa Magle Matr. No 28a i Gunsemagle er læst samtidig hermed under No 4

Oxenbøll.