Panteobligation

25 Juni 1878

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


24.

Udsl 3/2 1880 Nr. 7.

Stempel 75 Ø.

Panteobligation.

Underskrevne Husmand og Tømrer Christen Larsen af Maglebrænde erkjender herved ved et kontant modtaget Laan at være bleven skyldig til Hr. Rebslager Henrik Kriebel for Tiden af Vejle = 950 Kr., hvilken Fire Hundrede og Halvtredsindstyve Kroner jeg forpligter mig til fra 11 Juni s A. at regne at forrente med -sex- pro Cent aarlig i Henhold til forventet Bevilling, hvilken Rente erlægges med Halvdelen i hver 11 Decbr. og 11 Juni Termin og til skadesløst at tilbagebetale i en af nævnte Terminer efter forudgaaet Opsigelse med et halvt Aars Varsel fra Kreditors eller min Side.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter, Morarenter og alle ved Fordringens Sikrelse, Opsigelse, Inddrivelse eller paa anden Maade foranledigede Omkostninger pantsætter jeg herved med 1 Prioritet den mig i Følge Skjøde af 12 April 1878, tinglæst 23 s. M. tilhørende Parcel Matr. Nr 8f af Hartkorn 1 Fdk. ¼ Alb. Glskat 62 Ø. i Maglebrænde Ny og Sogn med de Bygninger der ere opførte paa samme (paa disse fattes jeg tinglæst Adkomst) eller senere maatte blive opførte derpaa, Bygningernes mur og sømfaste Tilbehør, Assurancen, enhver til Ejendommen hørende Rettighed, Leje og Interesse samt Ejendommens Konge og Kirketiende i hvilken Henseende dog reserveres, at Ejendommen hører under Stangerup Hospital, at der paa det hermed i Forbindelse staaende Stangerup Gods hviler aarlige

Læst 25 Juni 1878.

Refusioner til Beløb Kr 193,88 foruden Naturalier og at paa hver oprindelig Gaard hviler Kapital Kr 83,62, hvorfor Parcellerne ere solidarisk ansvarlige at paa Magle Sogns Kirketiende hviler Kapital Kr 1100, der dog skal være betalt hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestader i Kirken samt at Matr Nr 8a hvorfra den pantsatte Ejendom er udstykket er behæftet med Gjæld, Aftægt og mulig andre Byrder uden at sidstnævnte er udgaaet af Pantsætningen.
Saafremt Renten ikke betales til Forfaldstid paa Kreditors Bopæl eller Pantet ikke tilbørlig vedligeholdes eller der paadrages samme Restance af Skatter eller Afgifter eller jeg undlader at holde Bygningerne Brandforsikrede til fuld Værdi eller jeg ved Kjøbekontrakt, Skjøde ellerandet Dokument afhænder til en anden den pantsatte Ejendom eller Dele af samme, skal Kapitalen med Renter strax og uden Opsigelse være forfalden til Betaling og Inddrivelse og vedtager jeg, at der i ethvert Tilfælde, naar Kapitalen er forfalden, kan gjøres Exekution i Pantet uden Grundlag af Dom eller Forlig.
I Søgsmaalstilfælde underkaster jeg mig og Arvinger det hæfte for mine Forpligtelser herefter En for Alle og Alle for en, Retsforfølgning efter Fr 25 Januar 1828.
Endvidere vedtager jeg for mig og Arvinger i alle Anliggender vedrørende min foranførte Forpligtelser at anses boende paa den pantsatte Ejendom paa hvilken alle Forkyndelser til mig og Arvinger til Forlig eller Rettergang kunne foregaa os der ligesom Exekution med Retsvirkning kan paabegyndes og foretages der _ _ hvorhos jeg og Arvinger skulle møde og svare i Stubbekjøbing Forligskommission og Herredsting efter Varsel som til Indenherredsboende.
Derhos har jeg formaaet Gaardejer Peder Larsen Møller af Horreby til at underskrive som Kautionist og Selvskyldner.
Underskrevne Peder Larsen Møller paatager mig Selvskyldnerkaution for foranstaaende Forskrivnings Opfyldelse og underkaster mig i saa Henseende ogsaa Retsforfølgning efter Fr 25 Januar

Læst 25 Juni 1878.

1828.

Maglebrænde og Horreby p. t. Nykjøbing p F. den 20 Juni 1878.

Som Debito Som Selvskyldnerkautionist
Christen Larsen. Peder Larsen.

Som Til Vitterligshedsvidner saavelsom Debitors som om Selvskyldnerkautionists Underskrift.

E Dahl. Ole Nielsen
Skomager. Arbejdsmand.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 28 Juni 1878

Ejendommen er forud behæftet med Pantegjæld til Beløb Kr 600 hvorfor er givet 1 Prioritet

Oxenbøll.