Panteobligation

4 Februar 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


6.

Udsl. 2/10 1900 N: 11

Stempel 1 Kr.

Undertegnede Husmand Rasmus Pedersen, Ejer af den bebyggede

Læst 4 Februar 1879.

Parcel Matr. Nr. 4c i Maglebrænde By og Sogn under Stubbekjøbing Herreds Jurisdiktion i Maribo Amt erkjender herved at jeg ved at indtræde ..... vide pag 205 ..... 600 Kr. hvilke Sex Hundrede Kroner ere mig udbetalte paa ..... erlægger jeg aarligen fra 11 Decbr 1878 at regne og indtil Gjælden er betalt, 5 er fem Procent eller 30 Kr., hvoraf Halvdelen eller 2½% ..... pantsætter jeg herved ved første Prioritet efter nedennævnte Afgift den i Taxationsforretning af 4 Novbr. 1878 med Paategning af 20 Januar 1879 af Foreningens Taxationsmænd beskrevne og mig i Følge Adkomst, som er tinglæst den 8 Novbr. 1864 tilhørende Ejendom Parcellen Matr. Nr. 4c i Maglebrænde By og Sogn under Stubbekjøbing Herreds Jurisdiktion, i Maribo Amt, skyldsat for Hartkorn 1 Fdk. 2½ Alb. Glskat 1 Kr. 06 Ø. med de paa Ejendommen til enhver Tid ..... Komfurindretninger, indbefattede Ejendommens Leje og anden Interesse som Brandredskaber saavelsom samtlige pantsatte ..... maate tilkomme. Dersom jeg udebliver længer ..... statutmæssig Sikkerhed eller jeg undlader at holde Bygningernes med forannævnte Tilbehør assurerede mod Ildsvaade ..... med forannævnte Tilbehør ere forsikrede mod Ildsvaade. Alle Indbetalinger ..... som fr 25 Januar 1828 foreskriver.
Det bemærkes, at den foranprioriterede Afgift svares aarlig med 1 Skp. ¨ 1 37/119 Alb. Byg efter Kapitalstaxt til Sognepræsten i Stubbekjøbing.
Samtidig hermed tinglæses 2de af mig som Ejer af den pantsatte Ejendom og af H. C. Nielsen og H. J. Jørgensen som Ejere resp. af Matr. N. 4q og Matr Nr. 4g i Maglebrænde den 16, Januar 1879 udstedte Deklarationer angaaende fælles Brandgavle mellem den pantsatte Ejendom og resp. Matr. Nr. 4q og 4g. Der paahviler den pantsatte Ejendom Vederlag for Kirketiende og for Præstetiende, men der findes ikke Noget tinglæst om, at den indløselige Del af Bankhæftelsen paahviler Pantet.

Stubbekjøbing den 2 Febr. 1879.
Rasmus Pedersen.

Til Vitterlighed om Underskriftens Ægthed og Dateringens Rigtighed.
Chr H neble C P. Christensen.
Kjøbmand exam. juris.
- i Stubbekjøbing.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 4 Februar 1879 dels som Pantebrev dels med Hensyn til det Debitor paahvilende solidariske Ansvar for Foreningens Gjæld og hans Forpligtelse til eventuelt at svare overordentlige Bidrag til Reserve og Administrationsfonden.

Madsen kst.