Panteobligation

8 April 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


17.

Udslettet den 21 Juni 1887 No 21.

Stempel 1 Kr.

Panteobligation

Underskrevne Lars Christensen Skomager i Maglebrænde tilstaar herved at have modtaget tillaans af Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Kapital Sex Hundrede Kroner hvilke 600 Kr. jeg forpligter mig til skadesløs, at tilbagebetale til ovennævnte Sparekasses Bogholder paa hans Kontor efter Sex Maaneders Varsel til den derefter førstkommende 11te Juni eller 11te December Termin.
I Renter betaler jeg 5 p. C. p. A., som beregnes forud og betales med Halvdelen til hver 11te Juni og 11te December Termin. Bevilling til at svare Fem p. C. i aarlig Rente forrentes meddelt.
Saalænge Kapitalen er indestaaende hos mig, forpligter jeg mig til, paa denne at afdrage Fem Kroner hver 11 JUni og 11 December.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og mulige Omkostninger pantsætter jeg herved, med Prioritet efter nedennævnte Hæftelser, den mig ifølge Skjøde af 21 Januar dette Aar, heri Maglebrænde tilhørende Ejendom Matr. No 34b af Hartkorn ¨ Td ¨ Skp ¨ Fdk 2¼ Alb, Gammelskat 0 Kr. 0 Ø., med de til Ejendommen tilhørende Bygninger samt i Ildebrandstilfælde disses Assurancesum.
Forud for den nærværende Gjæld hæfter paa den pantsatte Ejendom: Intet
Saafremt Renten ikke erlægges til Forfaldstid, eller Pantet ikke forsvarlig vedligeholdes eller jeg undlader at holde Pantets Bygnin-

Læst 8 April 1879.

ger brandforsikkrede, eller jeg paadrager Pantet Restancer af Renter til forud Prioriterede Kreditorer eller jeg ved Kjøbekontrakt, Skjøde eller andet Dokument afhænder eller overdrager til en Anden den pantsatte Ejendom eller Dele af samme er Kapitalen strax og uden Opsigelse forfalden til skadesløs Udbetaling.
I Søgsmaalstilfælde angaaende dette Laan er jeg pligtig at møde for Stubbekøbing Forligskommission og Herredsret med Varsel som for Herredets Beboere og undergiver mig forøvrigt den hurtige Retspleje efter Forordningen af 25 Januar 1828
Til Bekræftelse med min Underskrift i Vidners Overværelse, hvorhos for Tydelighed Skyld tilføjes, at Ejendommen er pantsat med 1ste Prioritet

Maglebrænde men skrevet i Stubbekjøbing den 1ste April 1879.
Lars Christensen
Som Kurator
O. Nielsen.
Gjæstgiver i Stubbekjøbing.

Til Vitterlighed om begge Underskrifter
S Smidt. H. Munk.
Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 8 April 1879 Kuratorbeskikkelsen forevist.

Madsen kst.