Panteobligation

19 August 1879

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


3.

Udslettet 17/5 1887 No 4

Stempel 1 Kr. 30 Ø.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husmand Christen Rasmussen af Alkestrup erkjender herved at være skyldig til Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn den Kapital 800 Kr skriver Otte Hundrede Kroner, som jeg forpligter mig og Arvinger disse en for alle og alle for en til efter 3 Maaneders foregaaende Opsigelse fra en af Siderne skadesløs at tilbagebetale paa Sparekassens Kontor en af de sædvanlige Kontordage i en 11 Juni eller 11 Decbr Termin. Saalænge denne Kapital hos mig indestaar svarer jeg deraf i Følge meddelt Bevilling i aarlig Rente 5 (fem) pro Cent, der erlægges med Halvdelen i hver af de ovennævnte Terminer inden den 18 i Terminsmaaneden, og skulde jeg udeblive med Renternes Erlæggelse mere end 8 Dage efter denne Dato skal den hele Kapital strax være forfalden til Betaling.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af denne Kapital med paaløbende Renter og alle i Tilfælde af Søgsmaal paagaaende Omkostninger giver jeg herved bemeldte Sparekasse 1 Prioritets Panteret i den mig i Følge Mageskifteskjøde læst 19 Febr. 1878 tilhørende Ejendom, Parcellen Matr. Nr. 3d i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn med Bygninger og alt Tilliggende af Hartkorn 2 Skp. 1 Fdk. Glskat Kr 3,72 tilligemed Ejendommens Konge og Kirketiende, hvorhos bemærkes, at der paa Ejendommen forlods hæfter en aarlig Bygafgift af 3 Td Byg pr. Td. Hartkorn efter Kapitalstaxt til det Classenske Fideikommis. I Tilfælde af Ildsvaade hæfter samtlige Bygningers Forsikringssum.
Paa Sognets Kirketiende hviler 1300 Kr samt 10 Td. Rug, 11 Td Byg og 3 Td Havre, til Nykjøbing Latinskole 3 Td. Havre og paa Kirketienden kon-

Læst 19 August 1879.

gelig Kapital, der dog skal være betalt og Husfolkene i Fjendstrup skulle have fri Stolestade i Kirken Kvægtiende til Præsten svares med 2/16 Fdk. Byg aarlig efter Kapitalstaxt og Adkomstdokumenterne paa denne Ejendom skulle forinden Tinglæsningen forevises paa Corselize Godskontor.
Dersom Pantet ikke holdes i forsvarlig Stand eller i nogen Maade forringes eller paadrages Restance i Skatter, Afgifter eller Renter, da er Kapitalen strax forfalden til Betaling og skal Kreditor ved Forfaldstid være berettiget til uden foregaaende Lovmaal og Dom et gjøre Udlæg i Pantet overensstemmende med Loven af 29 Marts 1873, dens §15.

Stubbekjøbing den 15 AUgust 1879.
Christen Rasdmussen.

Til Vitterlighed
C. B. Benzon Lauritz Nyholm.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 19 August 1879.

Oxenbøll.