Panteobligation

27 Januar 1880

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


3.

Udsl. 17/5 1887 No 5

Stempel 30 Ø.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husmand Christen Rasmussen af Alkestrup erkjendet herved at være skyldig til Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn den Summa Kr 200, er to Hundrede Kroner, som jeg forpligter mig og Arvinger disse en for alle og alle for en til efter tre Maaneders foregaaende Opsigelse fra en af Siderne skadesløs at tilbagebetale paa Sparekassens Kontor en af de sædvanlige Kontordage i en 11 Juni eller 11 Decbr Termin.
Saalænge denne Kapital hos mig indestaar svarer jeg deraf i Følge forventende Bevilling i aarlig Rente 5 pro Cent, der erlægges med Halvdelen i hver af ovennævnte Terminer inden den 18 i Terminsmaaneden og og skulde jeg udeblive med Renternes Erlæggelse mere end 8 Dage efter denne Dato skal den hele Kapital strax være forfalden til Betaling.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af denne Kapital med paagaaende Omkostninger giver jeg herved bemeldte Sparekasse Prioritet og Panteret næstefter forudbehæftede 800 Kr af hvilketsomhelst Pengeinstituts Midler og til højere Rente en 4 pro Cent i den mig i Følge Mageskifteskjøde læst 19 Februar 1878 tilhørende Ejendom Parcellen Matr. Nr 3d i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn, med Bygninger og alt Tilliggende af Hartkorn 2 Skp. 1 Fdk., Glskat 3 Kr 72 Ø. Tilligemed Ejendommens Konge og Kirketiende, hvorhos bemærkes, at der paa Ejendommen forlods hæfter en aarlig Bygafgift af 3 Td byg pr Td Hartkorn efter Kapitalstaxt til det Classenske Fideikommis. I Tilfælde af Ildsvaade hæfter samtlige Bygningers Forsikringssum.
Paa Sognets Kirketiende hviler 1300 Kr. samt 10 Td. Rug, 11 Td. Byg og 3 Td. Havre, til nykjøbing Latinskole 3 Td. Havre og paa Kirketienden kgl. Kapital, der dog skal være betalt, og Husfolkene i Fjendstrup skulle have fri Stolestader i Kirken. Kongetiende til Præsten svares med 2/16 Fdk Byg aarlig efter Kapitalstaxt, og Adkomstdokumenterne paa denne Ejendom skulle forinden Tinglæsningen forevises paa Corselitze Godskontor.
Dersom Pantet ikke forsvarligt vedligeholdes eller i nogen Maade forringes eller paadrages Restance i Skatter eller Afgifter, da er Kapitalen strax forfalden til Betaling og skal Kreditor ved Forfaldstid være berettiget til uden foregaaende Lovmaal og Dom at gjøre Udlæg i Pantet overensstemmende med Lov af 29 Marts 1873 §15.

Stubbekjøbing den 14 Januar

Læst 27 Januar 1880.

1880.
Christen Rasmussen.

Til Vitterlighed.
E. C. Dan.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 27 Januar 1880.

conf. annulerede d 20/4 1880
Madsen

Den indrømmede Prioritet kan ikke gives da Ejendommen forud er behæftet med Pantegjæld til Beløb 1200 Kr.

Madsen kst.