Panteobligation

20 Juli 1880

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


8.

Uslettet 21/6 1887 No 12.

Stempel 11 Kr. 30 Ø.

Panteobliagation.

Jeg underskrevne Parcellist Parcellist Peder Olsen af Stangerup erkjender herved at være skyldig til Sparekassen for Stubbekjøbing og Omegn den Kapital 6800 Kr. hvilken Kapital jeg forpligter mig siger Sex Tusinde og otte hundrede Kroner, hvilken Kapital jeg forpligter mig og Arvinger, disse en for alle og alle for en til efte tre Maaneders foregaaende Opsigelse fra en af Siderne at tilbagebetale paa Sparekassens Kontor en af de sædvanlige Kontordage i en 11 Juni eller 11 Decbr. Termin.
Saalænge denne Kapital hos mig indestaar, svarer jeg deraf i Følge forventet Bevilling i aarlig Rente 4½ p. C. der erlægges med Halvdelen i hver af de ovenfor nævnte Terminer, og skulle jeg udeblive med Renternes Erlæggelse mere end otte Dage efter denne Dato, skal den hele Gjæld strax være forfalden til Betaling.
Til Sikkerhed for skadesløs betaling af denne Kapital med paaløbende Renter og i Tilfælde af Søgsmaal muligt paagaaende Omkostninger giver jeg herved bemeldte Sparekasse oprykkende Prioritets panteret i den mig i Følge Skjøde, der tinglæses samtidig hermed tilhørende Ejendom i Stangerup By, Maglebrænde Sogn, - Matr. No 5e af Hartkorn 2 Td. 4 Skp. 2 Fdk. ¾ Glskat Kr. 30,31 med Konge og Kirketiende næstefter Kr. 2009,50 Kreditforeningsmidler med statutmæssige og andre solidariske Forpligtelser i Forhold til 2400 Kr. Det bemærkes at Ejendommen henhører under Stangerup Gods, i hvilken Henseende fremhæves, at der paa hver hel Gaard under Godset hviler Kapital Kr. 83,62, hvorfor udstykkede Parceller ere solidarisk ansvarlige, at der paa hele Godset hviler aarlige Refusioner til Beløb Kr. 193,88, foruden

Læst 20 Juli 1880.

foruden en Del Naturalpræstationer der ikke ere anslaaede i Pengem at der paa Maglebrænde Sogns Kongetiende hviler Kapital 1300 Kr. samt aarlig Refusion til Nykjøbing Latinskole 10 Td. Rug, 11 Td. Byg og 3 Td. Havre, paa hele Sognets Kirketiende hviler Kr. 1100, der dog skulle være betalte, hvorhos Husfolkene i Fjendstrup have fri Stolestade i Kirken. Der er tinglæst Deklaration betræffende Anlæggelse af og Vedligeholdelse af en Vej over Ejendommen fra Stangerup til Rodemark.
I Tilfælde af Ildsvaade hæfter Bygningernes Assurancesum.
Dersom jeg lader Pantet forfalde eller kjendelig forringe eller jeg paadrager det Restance af Skatter og Afgifter eller jeg ved Skjøde, Kjøbekontrakt eller andet Dokument afhænder det hele eller Dele deraf, eller jeg undlader at holde Bygningerne brandforsikrede til fuld Værdi, da er Kapitalen strax forfalden til Betaling. Iøvrigt forpligter jeg mig til angaaende nærværende Obligation at taale Udlæg i Pantet uden foregaaende Forlig og Dom i Henhold til Lov af 29 Marts 1873 dens §15.

Stubbekjøbing den 18de Juni 1880.
Peder Olsen.

Til Vitterlighed
C. Schultze. P. Skytte.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 20 Juli 1880.

Madsen
kst.