Panteobligation

6 December 1881

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


16.

Udslettet 15/8 1882 No 2

Stempel 1 Kr. 65Ø.

Panteobligation.

Underskrevne Niels Jensen Husmand i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn, Stubbekjøbing Herred gjør vitterligt :
At jeg i Anledning af Salget af Huset Matr. Nr. 9a & b i Meelse Alkestrup By fra det Classenske Fideikommis

Tingdagen den 6 December 1881.

til mig er bleven skyldig til bemeldte Fideikommis den Kapital 1000 Kr. skriver Et Tusinde Kroner.
Thi forpligter jeg mig til at forrente denne Kapital 1000 Kr. med 4% aarlige Renter fra 11 Juni d. A. at regne, at betale med Halvdelen i hver af de sædvanlige Terminer paa Corselitze Skriverstue.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og alle Omkostninger i Anledning af denne Gjæld giver jeg Kreditor 1 Prioritets Panteret i den til mig solgte Huslod Matr. Nr. 9a i Alkestrup By, Maglebrænde Sogn, dens tilkommende Bygninger dens Jorder af Hartkorn ¨ Rd. 3 Skp. ¨ Fdk ½ Alb., Gammelskat 5 Kr. 34 Ø. og alt andet mdens rette Tilliggende alt saaledes som det ved Skjøde af Dags Dato er mig overdraget næstefter den Ejendommenfr paahvilende uopsigelige aarlige Afgift 3 Td. ¨ Skp. 1⅓ Fdk Byg til Fideikommisset og Præstetiende 2 Skp. 3 Fdk. Byg.
Under Betingelse af at jeg betaler Renten i rette Tid og at jeg forsvarligen vedligeholder Pantet, kan Kapitalen ikke opsiges mig af Kreditor i 30 Aar fra Dato hvorimod den i modsat Falf strax er forfalden til Betaling.
Dette skal ligeledes være Tilfældet, dersom jeg paadrager Pantet Exekution for Skatter og andre offentlige Afgifter.
Aktieretten for den indfriede Del af Bankhæftelsen er Ejeren uvedkommende.
Fra min Side er Kapitalen uopsigelig ..... vide pag. 593 ..... og hvad jeg eller til rette Forfaldstid bliver skyldig efter denne min Panteobligation underkaster mig det ved Lov af 29 Marts 1873 hjemlede Udlæg i Pantet uden Grundlag af Dom eller Forlig.
Til Bekræftelse har jeg i Overværelse af Vitterlighedsvidner underskrevet denne min Panteobligation, som til Tinge kan læses uden videre Varsel til mig.

Alkestrup den 30 Novbr. 1881.
Niels Jensen.

Til Vitterlighed
Emil Rex. R. Jakobsen.

Jeg

Tingdagen den 6 December 1881.

underkaster mig, saafremt det af Fideikommisset bliver forlangt, at udbetale foranstaaende 1000 Kr, uden videre Opsigelse til 11 Juni Termin 1882, ligesom ogsaa at Capitalen fremdeles fra Fideikommissets Side er uopsigelig med ½ Aars Varsel til en af de sædvanlige Terminer.

Alkestrup den 30 November 1881.
Niels Jensen.

Til Vitterlighed
Emil Rex. R. Jacobsen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret den 6 Decbr. 1881.

Madsen
kst. (L. S.)