Panteobligation

10 Januar 1888

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


14.

Stempel 50 Øre.

Udsl 10/9 1895 Nr 13

Panteobligation.

Underskrevne Niels Olsen, Husejer i Maglebrænde tilstaar herved at have modtaget til Laans af Sparekassen for Aastrup Sogn og Omegn den Kapital tre hundrede Kroner, hvilke 300 Kr jeg forpligter mig til skadesløst at tilbagebetale til ovennævnte Sparekasses Bogholder paa hans Kontor efter 6 Maaneders Varsel til den derefter førstkommende 11 Juni eller 11 December Termin. I Renter betaler jeg 5% p. a, som beregnes forud og betales med Halvdelen til hver 11 Juni og 11 Decbr Termin.
Bevilling til at svare 5% i aarlig Rente forventes meddelt Paa den laante Kapital forpligter jeg mig til at afdrage 15 Kr, hver 11 Juni og 11 December.
Til

Tingdagen d. 10 Januar 1888.

Sikkerhed for skadesløs Betaling af Kapital, Renter og mulige Omkostninger pantsætter jeg herved, med Prioritet efter nedennævnte Hæftelser, den mig ifølge Skjøde af 15 December 1887, tinglæst samtidig hermed, i Maglebrænde By og Sogn tilhørende Ejendom, Matr. Nr. 20d af Hartkorn 0½ Alb.: Gammelskat 06 Øre med de til Ejendommen hørende Bygninger samt i Ildebrandstilfælde disses Assurancesum.
Forud for nærværende Gjæld hæfter paa den pantsatte Ejendom Pantegjæld. - ingen.
Præstetiende svares med ¼ Fdk. Byg aarlig.
Det er Kreditor bekjendt, at der muligvis hviler Delagtighed i den paa det pantsatte tidligere samelde Matr Nr 20a hvilende Afgift 4 Kr. aarlig til Gaardmændene.
Ejendommen maa ikke afhændes til fremmede eller ubekjendte uden Stangerup Godsadministrations Samtykke.
Saafremt Renten ikke ..... vide Pag 8 ..... ligesom jeg vedtager, at der ikke uden Lovmaal og Dom skal kunne gjøres Udlæg i den pantsatte Ejendom for Kapital, Renter og Omkostninger i Henhold til Lov af 29 Marts 1873 §15.

Skreven i Aastrup d. 18 December 1887.
Niels Olsen.

Til Vitterlighed
Rasmus Hansen. C. H. G. Jørgensen.

Læst inden Stubbekjøbing Herreds Ret d. 10 Januar 1888.

Madsen
kst.