Panteobligation

20 Oktober 1891

Hvis du trykker på musen over billedet, kan du se dette i stort.


2.

Stempel 80 Øre.

Udslettet 8 Marts 1904 Nr. 4.

Panteobligation.

Jeg underskrevne Husejer Rasmus Jørgensen i Maglebrænde erkender herved at være Husejer Jens Rasmussen af Barup den Sum 500 Kr. skyldig.
Thi forpligter jeg mig og mine Arvinger, disse En for Alle og Alle for En, til skadesløst at tilbagebetale fornævnte Fem Hundrede Kroner efter ½ Aars Opsigelse i en 11 Juni eller 11 December Termin og til fra 11 Juni d. A. til Betaling sker at forrente samme med 4 p. Ct. p. A., der erlægges med Halvdelen i hver 11 Juni og hver 11 December Termin.
Til Sikkerhed for skadesløs Betaling paa Kreditors Bopæl heri Riget af Kapital, Renter, Rentes Renter og alle i Anledning af Fordringens Sikrelse, Opsigelse og Inddrivelse paaløbende Omkostninger pantsætter jeg herved med Prioritet næstefter aarlig Arvefæsteafgift til Kommunitetet 1 Kr og Rekognition ved Ejerskifte 4 Skp. Byg efter Kapitalstaxt den mig ifølge Skjøde, læst 14 Juli 1891, tilhørende Ejendom Matr. Nr. 6c i Maglebrænde by og Sogn med Bygninger og Tilliggende af Hartkorn 1¼ Alb., Gammelskat 16 Øre, Bygningernes mur= og nagelfaste Tilbehør, hvorunder Kakkelovne, Komfurindretninger og indmurede Kedler skulle henregnes, Bygningernes og øvrige pantsatte Ejendeles Assurancesum saavelsom al af Ejendommen gaaende Leje og anden Interesse.
Det bemærkes, at Adkomstdokumenter paa Ejendommen skulle paategnes af Kommunitetet forinden Tinglæsningen sker.
Saafremt jeg ikke erlægger Renten fuldt ud til Forfaldstid, eller jeg afhænder Pantet eller andet Dokument, eller jeg undlader at holde Bygningerne vel vedlige og brandforsikrede til fuld Værdi, eller jeg paadrager Pantet nogen Restance af Skatter, Afgifter eller andre Byrder, da er i ethvert af disse Tilfælde Kapital og Renter straks forfaldne til Betaling.
I Søgsmaalstilfælde ere jeg og Arvinger underkastede den hurtige Retsforfølgning efter Frd. af 25 Januar 1828 og pligtig til, hvor vi end bor eller opholde os, at møde for den Forligskommission

Tingdagen den 20 Oktober 1891.

or Ret, hvorunder Pantet hører efter Varsel som til indenherreds Mand, forkyndt paa den pantsatte Ejendom, hvorhos jeg vedtager, at der uden foregaaende Lovmaal (Forlig eller Dom) skal kunne gøres Udlæg i Pantet i de i Lov 29 Marts 1873 § 15 ommeldte Tilfælde.
Det bemærkes, at nærværende Panteobligation udstedes til Inddrivelse af en af en tidligere Ejer af Pantet til sammes Kreditor udstedt og 8de Juli 1890 tinglæst Panteobligation.

Ved Nærværelse i Stubbekjøbing den 12te Oktober 1891.
Rasmus Jørgensen.

Til Vitterlighed, ogsaa om rigtig Datering.
L. Ravnsgaard. A. Marckmann.

Nærværende Panteobligation er til Sikkerhed for den Kreditors Børn Marie Christian Rasmussen og Louise Rasmine Rasmussen ifølge Skifteekstrakt, dateret 30 Oktober 1884 og tinglæst 4 November s. A., tilkommende Arv, stor 109 Kr. 83 Øre for hvert Barn, givet Børnenes Værge Husmand Jørgen Jensen i Oustrup i Haandpant.

Stubbekjøbing den 16 Oktober 1891.
For Vedkommende
L. Ravnsgaard
Overretssagfører.

Læst inden Stb. Herreds Ret den 20 Oktober 1891.

P. M. Anker. (L. S.)